BLACKBERRY-BOTOX

BLACKBERRY BOTOX

Što je Botox?
Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum, koji se primjenjuje od početka 70-ih u raznim granama medicine, uključujući neurologiju, oftalmologiju i pedijatriju, a u estetskoj medicini koristi se više od 20 godina. U posljednjih desetak godina postao je jedan od najpopularnijih i najdjelotvornijih estetskih tretmana za uklanjanje bora i liječenja prekomjernog znojenja.

Što je BlackBerry Botox?
Najnovije studije su pokazale da zbog učestalog gledanja u mobitele, a većina njih ima male ekrane, dolazi do pretjeranog mrštenja lica, što uzrokuje prerano stvaranje bora “mrštilica ” u području između i iznad obrva što u konačnici dovodi do jakih i dubokih bora te osoba izgleda puno starije nego što je. Nažalost, ubrzani ritam života i tehnologija dovode da sve mlađa populacija ljudi sve ranije dobiva ovakve bore pa tako osoba od 20g. ima bore koje zapravo bi trebala imati nakon 40.g.


Blackberry-Botox-4Blackberry-Botox-5


Mjesta aplikacije BlackBerry Botox-a su i mjesta aplikacije za liječenje depresije. Najnovija klinička istraživanja dokazuju da se Botox-om, osim liječenja bora, pareza ličnog živca, migrena i glavobolja, može liječiti i depresija, i to u pacijenata rezistentnih na terapiju antidepresivima! Naime, u kliničkom istraživanju pacijenata koji nisu odgovarali na terapiju antidepresivima, objavljenom u Journal of Psychiatric Research, 47% pacijenata nije imalo simptome depresije ni nakon 4 mjeseca nakon samo jedne aplikacije Botox-om.

Tretman BlackBerry Botox-om jednostavan je i bezbolan nekirurški tretman čiji učinak traje i do 6 mjeseci.

 

Što tretiramo sa BlackBerry Botox-om?

  • vertikalne bore između obrva nastale mrštenjem
  • horizontalne bore između i iznad obrva nastale mrštenjem

 

Blackberry-Botox-1

Kako djeluje BlackBerry Botox?
Nakon detaljnog pregleda lica i mišića lica pri čemu se dobije uvid u njihov tonus i jačinu te da li postoje asimetričnosti u samom radu mišića, Botox se pažljivo i vrlo precizno aplicira u tri mišića lica odgovornih za stvaranje bora mrštilica te blokira njihov rad. Botox djeluje tako da blokira otpuštanje acetilkolina na neuromišićnoj spojnici što dovodi do nemogućnosti kontrakcije mišića a posljedično tome prekine se navlačiti i koža lica koja nakon tretmana izgleda svježa i zdrava a lice odmorenije i mlađe. Time se umanjuju i uklanjaju bore na licu koje nastaju snažnim djelovanjem tih mišića. Djelovanje Botoxa je lokalizirano samo na mjestima na koja je injiciran. Učinak Botoxa možete vidjeti već 3-4 dana nakon aplikacije a sam učinak traje i do 6 mjeseci.

Blackberry-Botox-2

 

 

Blackberry-Botox-3

 

Da li aplikacija BlackBerryBotoxa boli?
Prilikom aplikacije koristimo krioanalgeziju (led) a Botox se ubrizgava vrlo tankim iglama tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Naši klijenti se nakon apliciranja Botoxa mogu normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani Botox-om spadaju u takozvane „lunch-time“ tretmane koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

Da li postoje nuspojave?
Botox se metabolizira lokalno na mjestu uboda i ne širi se ostalim dijelovima tijela. Nuspojave su izuzetno rijetke. Čak ako do njih i dođe to mogu biti male,sitne, jedva primjetne crvene točkice koja će nestati u roku od sat-dva te glavobolja, osjećaj zatezanja i modrice na mjestu aplikacije koja nestaju za nekoliko dan. Moram napomenuti da su ovakve nuspojave izuzetno rijetke (istraživanja pokazuju čak manje od 0,1%) te da se Botox koristi čak i za liječenje glavobolje i migrene. Ne postoje dugoročni efekti nuspojava.

Preporuke nakon tretmana?
Našim klijentima savjetujemo da:

  • pojačano rade grimase lica slijedećih 4 sata
  • ne idu spavati slijedeća 4 sata te da tu noć spavaju u ležećem položaj
  • slijedećih tjedan dana izbjegavati bilo kakav pritisak na lice te druge estetske, kozmetičke i laserske tretmane lica
  • slijedećih tjedan dana izbjegavati masaže lica, sunčanje i solarij te nošenje motorističkih kaciga i ronjenje

 

 

No Comments