Filler čelo

BORE NA ČELU

Što su dermalni fileri odnosno što su hijaluronski fileri?
Dermalni filer ili hijaluronski filer je jedan te isti naziv za filer koji koristimo da nadoknadimo izgubljeni volumen kože (kožnih nabora i bora), za oblikovanje kontura lica, hidrataciju i pomlađivanje kože te za nekiruršku korekciju ožiljka. Tokom godina, zbog procesa starenja, zajedno sa kolagenom i elastinom, gubi se sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline te koža počinje gubiti vlažnost, elastičnost, čvrstoću i volumen što dovodi do isušivanja kože i stvaranju bora. Kao dermalni filer koristi se upravo ta hijaluronska kiselina koju gubimo.

Koje su prednosti dermalnih filera?
Hijaluronski dermalni fileri su u posljednjih nekoliko godina postali zlatni standard za popunjavanje bora lica. Ovdje, u Centru za estetsku medicinu, koristimo luksuzne dermalne filere visoke kvalitete. To su biokompatibilni proizvodi koji se u Vašem tijelu biološki razgrađuju na prirodan i siguran način, a nestaju iz Vašeg tijela kada se u potpunosti resorbiraju. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni te u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolagena.

Kako nastaju bore?
Razlikujemo statičke i dinamičke bore. Dinamičke ili aktivne bore nastaju djelovanjem mišića, npr. mrštenjem, dok statičke ili gravitacijske bore nastaju u mirovanju zbog starenja, degenerativnih promjena i gubitka elasticiteta kože, gubitka (atrofije) potkožnog masnog tkiva te zbog reapsorpcije i gubitka koštane mase.

Kako izgleda tretman za bore?
I statičke i dinamičke bore možemo tretirati dermalnim filerima prilikom čega se te bore izravnaju, koža iznad mjesta tretiranih bora se zategne se te dobijete svjež, mladenački izgled i efekt ne-kirurškog face-lifta. Sa dermalnim filerima možemo tretirati bilo koje bore bilo gdje na licu, vratu ili tijelu. Donje slike prikazuju bore na čelu tretirane sa dermalnim fielrima, umjesto Botoxa. Tretmane dermalnim filerima preporučamo i za pomlađivanje ruku. Tretman počinjemo sa čišćenjem lica, zatim stavimo anestetsku kremu i pustimo da počne djelovati. Zatim injiciramo filer na mjesto koje želimo tretirati nakon čega slijedi blaga masaža kako bi se postigla ravnomjerno glatka površina.

BORE-FILERI1

BORE-FILERI2
Kakvi su rezultati tretmana sa dermalnim filerima?
Nakon tretmana dolazi do nestanka bora, koža je zategnuta te djeluje svježe i odmoreno.

BORE-FILERI3


Da li je tretman bolan i koliko dugo traje?
Prije aplikacije filera stavljamo anestetsku kremu tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Dapače, naši klijenti uporno naglašavaju kako im je sam tretman ugodan i koliko uživaju u njemu! Sam tretman traje 10-15 minuta a rezultat vidite odmah nakon tretmana. Nakon aplikacije dermalnih filera možete se normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima, zajedno sa tretmanima Botox-om, nazivaju se još i takozvani „lunch-time“ tretmani koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

BORE-FILERI4


Da li postoje nuspojave?
Nuspojave, ako se i dogode, su vrlo rijetke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo na mjestu aplikacije filera i osjećaj zatezanja no to vrlo brzo nestaje. Mogući su otoci i hematomi koji nestaju nakon 2 do 3 dana. Moram naglasiti da učestalost hipersenzibilnih reakcija je izuzetno rijetka: samo 1 hipersenzibilna reakcija je zabilježena na 25 000 tretmana

Preporuke nakon tretmana:

Našim klijentima savjetujemo da:

  • kod kuće lagano masiraju tretirano područje svakih par sati
  • izbjegavaju masaže tretiranog područja te druge estetske, kozmetičke ili laserske postupke tjedan dana nakon tretmana
  • izbjegavaju sunčanje, solarij i saunu tjedan dana nakon tretmana

 

No Comments