botox-cela

BOTOX ČELA

Što je Botox?
Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum, koji se primjenjuje od početka 70-ih u raznim granama medicine, uključujući neurologiju, oftalmologiju i pedijatriju, a u estetskoj medicini koristi se više od 20 godina. U posljednjih desetak godina postao je jedan od najpopularnijih i najdjelotvornijih estetskih tretmana za uklanjanje bora i liječenja prekomjernog znojenja.

Tretman Botoxom jednostavan je i bezbolan nekirurški tretman koji traje svega nekoliko minuta a rezultati traju i do 6 do 12 mjeseci!

Kako nastaju bore na čelu?
Kontrakcijom mišića čela dolazi do podizanja obrva i gornjih vjeđa te stvaranje horizontalnih bora na čelu prilikom čega oko djeluje veće i više otvorenije. Moram napomenuti da, kod hiperkinetičkih pacijenata, uz Botox, čelo moramo tretirati i dermalnim filerima kako bi postigli optimalan rezultat –nestanak bora.

Kako djeluje Botox na bore čela?
Nakon detaljnog pregleda lica i mišića lica pri čemu se dobije uvid u njihov tonus i jačinu te da li postoje asimetričnosti u samom radu mišića, Botox se pažljivo i vrlo precizno aplicira u mišiće čela klijenta te blokira rad mišića koji sudjeluju u stvaranju horizontalnih bora na čelu. Botox djeluje tako da blokira otpuštanje acetilkolina na neuromišićnoj spojnici što dovodi do nemogućnosti kontrakcije mišića a posljedično tome prekine se navlačiti i koža lica te dolazi do nestanka bora na čelu. Djelovanje Botoxa je lokalizirano samo na mjestima na koja je injiciran. Učinak Botoxa možete vidjeti već 3-4 dana nakon aplikacije. U izrazito hiperkinetičkih osoba, sam Botox nije dovoljan te se bore moraju dodatno tretirati sa dermalnim filerima.


Botox-cela-1


Botox-cela-2


Da li aplikacija Botoxa boli?
Prilikom aplikacije koristimo krioanalgeziju (led) a Botox se ubrizgava vrlo tankim iglama tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Naši klijenti se nakon apliciranja Botoxa mogu normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani Botox-om spadaju u takozvane „lunch-time“ tretmane koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

Koliko dugo traje učinak Botox-a?
Učinak Botox-a nakon injiciranja u lice traje otprilike do 6 mjeseci. Studije su pokazale da, ako pacijent ponavlja tretmane, s vremenom se učinak Botox-a produžuje.

Da li postoje nuspojave?
Botox se metabolizira lokalno na mjestu uboda i ne širi se ostalim dijelovima tijela. Nuspojave su izuzetno rijetke. Čak ako do njih i dođe, to mogu biti male, sitne, jedva primjetne crvene točkice koja će nestati u roku od sat-dva te glavobolja, osjećaj zatezanja i modrice na mjestu aplikacije koja nestaju za nekoliko dan. Moram napomenuti da su ovakve nuspojave izuzetno rijetke (istraživanja pokazuju čak manje od 0,1%) te da se Botox koristi čak i za liječenje glavobolje i migrene. Ne postoje dugoročni efekti nuspojava.

Preporuke nakon tretmana?

Našim klijentima savjetujemo da:

  • pojačano rade grimase lica slijedećih 4 sata
  • ne idu spavati slijedeća 4 sata te da tu noć spavaju u ležećem položaj
  • slijedećih tjedan dana izbjegavati bilo kakav pritisak na lice te druge estetske, kozmetičke i laserske tretmane lica
  • slijedećih tjedan dana izbjegavati masaže lica, sunčanje i solarij te nošenje motorističkih kaciga i ronjenje

 

 

No Comments