debljina-slide-1

LIJEČENJE PREKOMJERNOG ZNOJENJA BOTOXOM

Što je Botox?

Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum, koji se primjenjuje od početka 70-ih u raznim granama medicine, uključujući neurologiju, oftalmologiju i pedijatriju, a u estetskoj medicini koristi se više od 20 godina. U posljednjih desetak godina postao je jedan od najpopularnijih i najdjelotvornijih estetskih tretmana za uklanjanje bora i liječenja prekomjernog znojenja. Tretman Botoxom jednostavan je i bezbolan nekirurški tretman koji traje svega nekoliko minuta a rezultati traju i do 6 do 12 mjeseci!

Što je hiperhidroza ili prekomjerno znojenje?

Hiperhidroza je prekomjerno nekontrolirano znojenje lica, pazuha, dlanova, prepona ili stopala a javlja se u djetinjstvu i ostaje do kraja života. Postoje nekoliko vrsta liječenja, jedna od njih su i tretmani Botox-om kojeg radimo ovdje u Ustanovi za zdravstvenu skrb Medikol.
Znojenje je fiziološki proces kojim se organizam hladi i regulira tjelesnu temperaturu tako da oslobađa višak topline. Znojne žlijezde proizvode i luče znoj, koji je sastavljen od vode (oko 98%), natrijevog klorida, elektrolita i drugih tvari. Ljudski organizam u prosjeku izluči oko 700 ml znoja dnevno, no u ekstremnim slučajevima organizam može izlučiti i preko 2 litra znoja tijekom samo jednog sata. Studije su pokazale da čak 45-85% osoba sa hiperhidrozom pazuha ima i hiperhidrozu dlanova a 45% njih ima i hiperhidrozu stopala.

Da li aplikacija Botoxa bolna?

Tretmani Botox-om se rade tako da se prvo aplicira lokalni anestetik i led, omogučavajući našem klijentu maksimalnu udobnost i bezbolnost prilikom injiciranja. Zatim Botox apliciramo intrakutano (u kožu) pri čemu dolazi do smanjene proizvodnje znoja. Sama aplikacija traje 10-15 minuta, ovisno o mjestu apliciranja.

Kako djeluje Botox i koliko dugo traje učinak Botox-a?

Botulinum toksin blokira oslobađanje acetilkolina u kolinergičnim živcima koji inerviraju žlijezde znojenice i tako smanjuje produkciju znoja. Znojenje se reducira za čak 80-100%, a rezultati traju i do 12 mjeseci! Tretmani su idelani za one sa brzim ritmom života, poslovnim ljudima, menadžerima i sportašima.

Da li postoje nuspojave?

Botox se metabolizira lokalno na mjestu uboda i ne širi se ostalim dijelovima tijela. Nuspojave su izuzetno rijetke. Čak ako do njih i dođe to mogu biti male,sitne, jedva primjetne crvene točkice ili crvenilo kože koja će nestati u roku od sat-dva. Ne postoje dugoročni efekti nuspojava.

Preporuke nakon tretmana?

Našim klijentima savjetujemo da nakon aplikacije Botoxa:

  • ne koristiti dezodorans sljedećih 24 sata
  • slijedećih tjedan dana izbjegavati bilo kakve druge estetske, kozmetičke ili laserske tretmane tretiranog područja
  • slijedećih tjedan dana izbjegavati sunčanje i solarij

S obzirom na nesnosne vrućine koje dolaze, preporučamo našim klijentima da dođu na tretmane Botox-om kako bi izbjegli neugodne mrlje i mirise ispod pazuha, zamijenili vlažan stisak ruke sa samouvjerenim i suhim te zaista promijenili i poboljšali svoj život jer hiperhidroza ozbiljno utječe na sve aspekte života.

Recite DOSTA mrljama od znoja na košuljama i neprijatnim mokrim rukama. Rukujte se sa PONOSOM!

No Comments