CROWS-FEET-FILERI0

BORE SMIJALICE OKO OČIJU – CROW’S FEET

DERMALNI FILERI – CROW’S FEET

Što su dermalni fileri odnosno što su hijaluronski fileri?

Dermalni filer ili hijaluronski filer je jedan te isti naziv za filer koji koristimo da nadoknadimo izgubljeni volumen kožnih nabora i bora, za oblikovanje kontura lica, hidrataciju i pomlađivanje kože te za nekiruršku korekciju ožiljka. Tokom godina, zbog procesa starenja, zajedno sa kolagenom i elastinom, gubi se sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline te koža počinje gubiti vlažnost, elastičnost, čvrstoću i volumen što dovodi do isušivanja kože i stvaranja bora. Kao dermalni filer koristi se upravo ta hijaluronska kiselina koju gubimo.

Koje su prednosti dermalnih filera?

Hijaluronski dermalni fileri su u posljednjih nekoliko godina postali zlatni standard za popunjavanje bora lica. Ovdje, u Centru za estetsku medicinu, koristimo luksuzne dermalne filere visoke kvalitete. To su biokompatibilni proizvodi koji se u Vašem tijelu biološki razgrađuju na prirodan i siguran način, a nestaju iz Vašeg tijela kada se u potpunosti resorbiraju. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni te u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolagena.

Što su bore „smijalice“ oko očiju / „Crow’s feet“?

To su nabori kože koji se nalaze na postraničnoj strani očiju, najčešće vidljvi samo prilikom smijanja ili škiljenja. Češći su u osoba svjetlije puti, plave i crvene kose te u osoba sa svjetlijim očima jer oni su osjetljiviji na sunce pa češće žmire dovodeći do ranijeg stvaranja ovakvih bora.

CROWS-FEET-FILERI1


Kako nastaju bore „smijalice“ oko očiju /„Crow’s feet“? 

Mogu biti dinamičke i statičke bore. Dinamičke nastaju djelovanjem mišića oka dok statičke nastaju najčešće u mlađih osoba zbog fotostarenja a pogoršavaju se mimikom lica i nastankom viška kože.

CROWS-FEET-FILERI2


Kako izgleda tretman za „Crow’s feet“?

Nakon detaljnog pregleda i analize lica počinjemo sa čišćenjem lica, stavimo anestetsku kremu, pustimo da se dobro upije i da počne djelovati, zatim injiciramo filer na željeno mjesto nakon čega slijedi blaga masaža kako bi se postigla ravnomjerno glatka površina.

CROWS-FEET-FILERI3


Kakvi su rezultati tretmana sa dermalnim filerima?

Nakon tetmana dolazi do nestanka bora smijalica oko očiju, koža oko oka je zategnutija. Oko djeluje otvorenije i privlačnije. Vi izgledate odmoreno, mladoliko i svježe.

CROWS-FEET-FILERI4


Da li je tretman bolan i koliko dugo traje?

Prije tretmana stavimo anestetsku kremu tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Sam tretman traje 10-15 minuta a rezultat vidite odmah nakon tretmana. Nakon aplikacije dermalnih filera naši klijenti se normalno vraćaju svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima, zajedno sa tretmanima Botox-om, nazivaju se još i takozvani „lunch-time“ tretmani koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

CROWS-FEET-FILERI5


Da li postoje nuspojave?

Nuspojave, ako se i dogode, vrlo su rijetke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo lica i osjećaj zatezanja no to vrlo brzo nestaje. Mogući su otoci i hematomi koji nestaju nakon 2-3 dana. Moram naglasiti da učestalost hipersenzibilnih reakcija je izuzetno rijetka: samo 1 hipersenzibilna reakcija je zabilježena na 25 000 tretmana

Preporuke nakon tretmana:

Našim klijentima savjetujemo da:

  • kod kuće lagano masiraju tretirano područje svakih par sata
  • izbjegavaju masaže lica te druge estetske, kozmetičke ili laserske postupke tjedan dana nakon tretmana
  • izbjegavaju sunčanje, solarij i saunu tjedan dana nakon tretmana

CROWS-FEET-FILERI6

No Comments