Botox-lica-crows feet

BORE SMIJALICE OKO OČIJU – CROW’S FEET

Što je Botox?

Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum, koji se primjenjuje od početka 70-ih u raznim granama medicine, uključujući neurologiju, oftalmologiju i pedijatriju, a u estetskoj medicini koristi se više od 20 godina. U posljednjih desetak godina postao je jedan od najpopularnijih i najdjelotvornijih estetskih tretmana za uklanjanje bora i liječenja prekomjernog znojenja. Tretman Botoxom jednostavan je i bezbolan nekirurški tretman koji traje svega nekoliko minuta a rezultati traju i do 6 do 12 mjeseci!


 

CROWS-FEET-1Što su „Crow’s feet“ ili bore „smijalice“ oko očiju? To su nabori kože koji se nalaze na postraničnoj strani očiju, najčešće vidljvi samo prilikom smijanja. Mogu biti dinamičke i statičke bore. Dinamičke nastaju djelovanjem mišića oka dok statičke nastaju najčešće u malđih osoba zbog fotostarenja a pogoršavaju se mimikom lica i nastankom viška kože. Češći su u osoba svjetlije puti, plave i crvene kose te u osoba sa svjetlijim očima jer oni su osjetljiviji na sunce pa češće žmire dovodeći do ranijeg stvaranja ovakvih bora.


Koji je cilj? Smanjiti hiperkinetičke bore tokom mimike lica i ublažiti hipertoničke bore vidljive u mirovanju.

CROWS-FEET-2


Kako djeluje Botox?

Nakon detaljnog pregleda lica i mišića lica pri čemu se dobije uvid u njihov tonus i jačinu te da li postoje asimetričnosti u samom radu mišića, Botox se pažljivo i vrlo precizno aplicira u mišić oka klijenta. Botox djeluje tako da blokira otpuštanje acetilkolina na neuromišićnoj spojnici što dovodi do nemogućnosti kontrakcije mišića oka a posljedično tome prekine se navlačiti i koža lica oko očiju koja je nakon tretmana bez bora. Djelovanje Botoxa je lokalizirano samo na mjestima na koja je injiciran. Učinak Botoxa možete vidjeti već 3-4 dana nakon aplikacije.

Da li aplikacija Botoxa boli?

Prilikom aplikacije koristimo krioanalgeziju (led) a Botox se ubrizgava vrlo tankim iglama tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Naši klijenti se nakon apliciranja Botoxa mogu normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani Botox-om spadaju u takozvane „lunch-time“ tretmane koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

Koliko dugo traje učinak Botox-a?

Učinak Botox-a nakon injiciranja u lice traje otprilike do 4 do 6 mjeseci.

Studije su pokazale da, ako pacijent ponavlja tretmane, s vremenom se učinak Botox-a produžuje.

Da li postoje nuspojave?

Botox se metabolizira lokalno na mjestu uboda i ne širi se ostalim dijelovima tijela. Nuspojave su izuzetno rijetke. Čak ako do njih i dođe, to mogu biti male, sitne, jedva primjetne crvene točkice koja će nestati u roku od sat-dva i modrice na mjestu aplikacije koja nestaju za nekoliko dan. Ne postoje dugoročni efekti nuspojava.

Preporuke nakon tretmana?

Našim klijentima savjetujemo da:

 

  • pojačano rade grimase lica slijedećih 4 sata
  • ne idu spavati slijedeća 4 sata te da tu noć spavaju u ležećem položaj
  • slijedećih tjedan dana izbjegavati bilo kakav pritisak na lice te druge estetske, kozmetičke i laserske tretmane lica
  • slijedećih tjedan dana izbjegavati masaže lica, sunčanje i solarij te nošenje motorističkih kaciga i ronjenje

 

 

No Comments