DEKOLTE-FILERI0

DEKOLTE

DERMALNI FILERI – DEKOLTE

Što su dermalni fileri odnosno što su hijaluronski fileri?

Dermalni filer ili hijaluronski filer je jedan te isti naziv za filer koji koristimo da nadoknadimo izgubljeni volumen kožnih nabora i bora, za oblikovanje kontura lica, hidrataciju i pomlađivanje kože te za nekiruršku korekciju ožiljka. Tokom godina, zbog procesa starenja, zajedno sa kolagenom i elastinom, gubi se sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline te koža počinje gubiti vlažnost, elastičnost, čvrstoću i volumen što dovodi do isušivanja kože i stvaranja bora. Kao dermalni filer koristi se upravo ta hijaluronska kiselina koju gubimo.

Koje su prednosti dermalnih filera?

Hijaluronski dermalni fileri su u posljednjih nekoliko godina postali zlatni standard za popunjavanje bora lica. Ovdje, u Centru za estetsku medicinu, koristimo luksuzne dermalne filere visoke kvalitete. To su biokompatibilni proizvodi koji se u Vašem tijelu biološki razgrađuju na prirodan i siguran način, a nestaju iz Vašeg tijela kada se u potpunosti resorbiraju. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni te u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolagena.


DEKOLTE-FILERI1Zašto nastaju bore na dekolteu? Tokom starenja koža gubi kolagen i elastin a s njima i svoju elastičnost i napetost. S obzirom da je to područje dosta izloženo vanjskim vremenskim uvjetima, dolazi do prekomjernog isušivanja kože i prebrzog fotostarenja kože. Sve to dovodi do uranjenog starenja kože na dekolteu te do stvaranja bora zbog čega grudi djeluju starije, opuštene i naborane.

Osim što se „ispeglaju“ bore na dekolteu, ovim luksuznim dermalnim filerima Vaša koža je i nahranjena i rehidrirana te blista iznutra.

DEKOLTE-FILERI2

 

Nakon tretmana dolazi do nestanka bora na dekolteu. Koža je zategnutija i ravnije, pravilne površine. Dermalnim filerima dobije se prirodan i njegovan izgled a grudi djeluju napetije, mladoliko i njegovano.

DEKOLTE-FILERI3

 


Da li je tretman bolan i koliko dugo traje?

Prije tretmana stavimo anestetsku kremu tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Fileri se apliciraju na nekoliko mjesta koje želimo tretirati nakon čega slijedi blaga masaža kako bi se postigla ravnomjerno glatka površina. Sam tretman traje oko 20-ak minuta a rezultat vidite odmah nakon tretmana. Nakon aplikacije dermalnih filera naši klijenti se normalno vraćaju svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima, zajedno sa tretmanima Botox-om, nazivaju se još i takozvani „lunch-time“ tretmani koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

Da li postoje nuspojave?

Nuspojave, ako se i dogode, vrlo su rijetke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo na mjestu aplikacije filera no to vrlo brzo nestaje. Mogući su otoci i hematomi koji nestaju nakon nekoliko dana. Moram naglasiti da učestalost hipersenzibilnih reakcija je izuzetno rijetka: samo 1 hipersenzibilna reakcija je zabilježena na 25 000 tretmana

Preporuke nakon tretmana:

Našim klijentima savjetujemo da:

  • kod kuće lagano masiraju tretirano područje svakih par sata
  • izbjegavaju masaže estetske, kozmetičke ili laserske postupke tretiranog područja tjedan dana nakon tretmana
  • izbjegavaju sunčanje, solarij i saunu tjedan dana nakon tretmana

DEKOLTE-FILERI4

No Comments