Gummy-Smile0

NEKIRURŠKA KOREKCIJA OSMIJEHA – GUMMY SMILE

Što je Botox? Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum, koji se primjenjuje od početka 70-ih u raznim granama medicine, uključujući neurologiju, oftalmologiju i pedijatriju, a u estetskoj medicini koristi se više od 20 godina. U posljednjih desetak godina postao je jedan od najpopularnijih i najdjelotvornijih estetskih tretmana za uklanjanje bora i liječenja prekomjernog znojenja. Tretman Botoxom jednostavan je i bezbolan nekirurški tretman koji traje svega nekoliko minuta a rezultati traju i do 6 do 12 mjeseci!


Gummy-Smile1Što je gingivalni osmijeh, odnosno što je Gummy smile? Gingivalni osmijeh je ekcesivno prikazivanje zubnoga mesa prilikom smijanja ili smješkanja i nalazi se na drugom mjestu po učestalosti načina smijanja. Često dolazi i do inverzije gornje usne prilikom smijanja.


 

Cilj ovakvog tretmana je da se u mirovanju ne vidi gingiva te da se smanji pretjerano prikazivanje zubnoga mesa prilikom smijanja.

Gummy-Smile2


Kako djeluje Botox?
Nakon detaljnog pregleda Botox se pažljivo i vrlo precizno aplicira u mišiće koji su odgovorni za podizanje gornje usne te blokira njihov rad rad. Botox djeluje tako da blokira otpuštanje acetilkolina na neuromišićnoj spojnici što dovodi do nemogućnosti kontrakcije mišića a posljedično tome prekine se navlačiti i gornja usna,. Djelovanje Botoxa je lokalizirano samo na mjestima na koja je injiciran. Učinak Botoxa možete vidjeti već 3-4 dana nakon aplikacije.

Da li aplikacija Botoxa boli?
Prilikom aplikacije koristimo krioanalgeziju (led) a Botox se ubrizgava vrlo tankim iglama tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Naši klijenti se nakon apliciranja Botoxa mogu normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani Botox-om spadaju u takozvane „lunch-time“ tretmane koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

Koliko dugo traje učinak Botox-a?
Učinak Botox-a nakon injiciranja u lice traje otprilike 4 do 6 mjeseci.

Da li postoje nuspojave?
Botox se metabolizira lokalno na mjestu uboda i ne širi se ostalim dijelovima tijela. Nuspojave su izuzetno rijetke. Čak ako do njih i dođe, to mogu biti male, sitne, jedva primjetne crvene točkice koja će nestati u roku od sat-dva te modrice na mjestu aplikacije koja nestaju za nekoliko dan. Ne postoje dugoročni efekti nuspojava.

Preporuke nakon tretmana?

Našim klijentima savjetujemo da:

  • pojačano rade grimase lica slijedećih 4 sata
  • ne idu spavati slijedeća 4 sata te da tu noć spavaju u ležećem položaju
  • slijedećih tjedan dana izbjegavati bilo kakav pritisak na lice te druge estetske, kozmetičke i laserske tretmane lica
  • slijedećih tjedan dana izbjegavati masaže lica, sunčanje i solarij te nošenje motorističkih kaciga i ronjenje

 

 

No Comments