masaza-lica-11

HIDRATACIJA KOŽE

Hidratizacija-koze-1MASKA ZA LICE – HIDRATACIJA KOŽE: Ovaj tretman predstavlja intezivnu hidratizaciju kože, smanjujući posljedice stresa na Vašu kožu, dajući joj mladenački i zdrav izgled. Prilikom tretmana dolazi do stimulacije biosinteze aquaporina sa ekstraktom biljke Viola Tricolor zbog čega se vlaga zadržava u Vašoj koži čineći ju sjajnom i glamuroznom.


Za što sve koristimo masku za hidratizaciju kože? Ova luksuzna maska namjenjena je za potpunu hidratizaciju kože, prekrivajući je hiperlipidnim plaštom kao prevencija starenja kože.

Koje aktivne supstance sadrži maska za hidratizaciju kože? Maska za hidratizaciju kože sadrži više aktivnih tvari od kojih su najvažnije ekstrakt Viole Tricolore, papain, ceramides III, vitamin E, macadamia, jojoba ulje, hijaluronska kiselina i kolagen

Kako djeluje maska za hidratizaciju kože? Ova izvanredna maska dovodi do potpune hidratizacije kože ( i površinske i dubinske), obnavlja i hrani stanice kože dovodeći ih u ravnotežu. Ima snažno antioksidacijsko djelovanje te daje baršunasti izgled kože.

Koža je potpuno hidratizirana, otporna na posljedice isušivanja i mekana na dodir.


Hidratizacija-koze-2Kako izgleda tretman? Ovaj tretman ide u nekoliko koraka. Prvo se skine šminka sa lica i sa vrata.


Hidratizacija-koze-3Nakon skidanja šminke sa lica i vrata nanosi se ampula sa ekskluzivnom emulzijom krojenom za suhu i isušenu kožu. Zatim se ruke smoče sa mlakom vodom i lice se masira dok se ne formira pjenasta emulzija. Lice se ispere sa toplom vodom, osuši i nanese se tonik za lice. Vrsta tonika i njegova specifična formula se odabiru ovisno o tipu kože.


Hidratizacija-koze-4Nakon toga, pomoću kista, nanosi se ampula za enzimatski piling na čitavo lice i vrat. Ostavi se 5 do 10 minuta da djeluje (sve dok se ne osuši) te se ostaci enzimatskog pilinga uklone sa mlakom vodom. Koža lica se zatim osuši prije nanošenja seruma za hidratizaciju.


Hidratizacija-koze-5Kružnim pokretima prstiju umasira se serum za hidratizaciju kože u lice i vrat .


Hidratizacija-koze-6Kistom se nanese maska za hidratizaciju kože na lice i vrat te se ostavi da djeluje 20 do 30 minuta, sve dok se ne upiju aktivni sastojci. Kremasta maska bogata je jojobinim i makadamijskim uljima koje hidratiziraju kožu ne čineći je masnom. Nakon toga se skine maska sa toplom vodom i prelazi se na slijedeći korak tretmana.


Hidratizacija-koze-7Tretman završava sa laganom opuštajućom masažom lica i vrata pri čemu se koristi zaštitna emulzija za lice i vrat. Masira se do potpune apsorpcije emulzije. Nakon tretmana osjećat ćete se relaksirano i zadovoljno a Vaša koža nahranjeno, obnovljenom i podatnom na dodir.

 

 

 

No Comments