KOREKCIJA-OZILJAKA-FILERI0

KOREKCIJA OŽILJAKA

DERMALNI FILERI – KOREKCIJA OŽILJAKA

Što su dermalni fileri odnosno što su hijaluronski fileri?

Dermalni filer ili hijaluronski filer je jedan te isti naziv za filer koji koristimo da nadoknadimo izgubljeni volumen kožnih nabora i bora, za oblikovanje kontura lica, hidrataciju i pomlađivanje kože te za nekiruršku korekciju ožiljka. Tokom godina, zbog procesa starenja, zajedno sa kolagenom i elastinom, gubi se sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline te koža počinje gubiti vlažnost, elastičnost, čvrstoću i volumen što dovodi do isušivanja kože i stvaranja bora. Kao dermalni filer koristi se upravo ta hijaluronska kiselina koju gubimo.

Koje su prednosti dermalnih filera?

Hijaluronski dermalni fileri su u posljednjih nekoliko godina postali zlatni standard za popunjavanje bora lica. Ovdje, u Centru za estetsku medicinu, koristimo luksuzne dermalne filere visoke kvalitete. To su biokompatibilni proizvodi koji se u Vašem tijelu biološki razgrađuju na prirodan i siguran način, a nestaju iz Vašeg tijela kada se u potpunosti resorbiraju. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni te u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolagena.

Kako nastaju ožiljci?

Ožiljak predstavlja prekid integriteta kože ili sluznice a može nastati kao posljedica ozljede, operacija, upala, opeklina itd. Koža na mjestu ožiljka je izobličena i neravnomjerene površine. Ožiljak može biti ispod ili iznad razine kože, tamnije ili svjetlije boja od okolne kože, različitih dimenzija, oblika i tvrdoće.

Kako izgleda tretman za korekciju ožiljka?

Nakon detaljnog pregleda i analize očistimo područje koje ćemo tretirati, stavimo anestetksu kremu te pustimo da djeluje. Nakon toga apliciramo filer i blago masiramo kako bi se postigla ravnomjerno glatka površina.
S filerima tretiramo ožiljke neovisno o uzroku nastanka (bilo da se radi o aknama, operaciji, traumu, itd.) i na bilo kojem dijelu lica ili tijela.

KOREKCIJA-OZILJAKA-FILERI2


KOREKCIJA-OZILJAKA-FILERI3

Nakon tretmana dolazi do popunjavanja ožiljka pri čemu je ožiljak u ravnini kože te djeluje manje.

KOREKCIJA-OZILJAKA-FILERI4


KOREKCIJA-OZILJAKA-FILERI5


Da li je tretman bolan i koliko dugo traje?

Prije aplikacije filera stavljamo anestetsku kremu tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Sam tretman traje 10-15 minuta a rezultat vidite odmah nakon tretmana. Nakon aplikacije dermalnih filera naši klijenti se normalno vraćaju svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima, zajedno sa tretmanima Botox-om, nazivaju se još i takozvani „lunch-time“ tretmani koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

Da li postoje nuspojave?

Nuspojave, ako se i dogode, vrlo su rijetke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo i osjećaj zatezanja mjestu aplikacije no to vrlo brzo nestaje. Mogući su otoci i hematomi koji nestaju nakon 2 do 3 dana.

Preporuke nakon tretmana:

Našim klijentima savjetujemo da:

  • kod kuće lagano masiraju tretirano područje svakih par sata
  • izbjegavaju masaže, estetske, kozmetičke ili laserske postupke tretiranog područja tjedan dana nakon tretmana
  • izbjegavaju sunčanje, solarij i saunu tjedan dana nakon tretmana

 

No Comments