MARIONETTE-LINES-FILERI0

MARIONETSKE LINIJE

DERMALNI FILERI – MARIONETTE LINES

Što su dermalni fileri odnosno što su hijaluronski fileri?

Dermalni filer ili hijaluronski filer je jedan te isti naziv za filer koji koristimo da nadoknadimo izgubljeni volumen kožnih nabora i bora, za oblikovanje kontura lica, hidrataciju i pomlađivanje kože te za nekiruršku korekciju ožiljka. Tokom godina, zbog procesa starenja, zajedno sa kolagenom i elastinom, gubi se sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline te koža počinje gubiti vlažnost, elastičnost, čvrstoću i volumen što dovodi do isušivanja kože i stvaranja bora. Kao dermalni filer koristi se upravo ta hijaluronska kiselina koju gubimo.

Koje su prednosti dermalnih filera?

Hijaluronski dermalni fileri su u posljednjih nekoliko godina postali zlatni standard za popunjavanje bora lica. Ovdje, u Centru za estetsku medicinu, koristimo luksuzne dermalne filere visoke kvalitete. To su biokompatibilni proizvodi koji se u Vašem tijelu biološki razgrađuju na prirodan i siguran način, a nestaju iz Vašeg tijela kada se u potpunosti resorbiraju. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni te u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolage.


MARIONETTE-LINES-FILERI1Što su marionetske linije / marionette lines? Marionetske linije su dugi nabori/bore koje idu od kuta usana dolje prema bradi davajući tužan izgled licu. Osoba može izgledati i ljuto ili nezadovoljno.


MARIONETTE-LINES-FILERI2Kako nastaju marionetske linije? Prilikom starenja dolazi do gubitka elasticiteta kože, ona postaje tanja i obješena. Gubi se i potkožno masno tkivo te koštano potporno tkivo. To sve dovodi do spuštanja kože lica i stvaranju marionetskih linija.


Kako izgleda tretman za marionetske linije?

Nakon detaljnog pregleda i analize lica počinjemo sa čišćenjem lica te stavljamo anestetsku kremu i pustimo da djeluje. Fileri se u obliku gela injiciraju na željeno mjesto nakon čega slijedi blaga masaža kako bi se postigla ravnomjerno glatka površina.

MARIONETTE-LINES-FILERI3

Nakon tretmana bore nestaju, koža je zategnuta a Vi izgledate mlađe i sretnije. Gubi se tužan izgled lica a dobiva napeta i blistava koža.

MARIONETTE-LINES-FILERI4


Da li je tretman bolan i koliko dugo traje?

Prije aplikacije filera koristimo anestetsku kremu tako da je sam tretman u potpunosti bezbolan. Sam tretman traje 10-15 minuta a rezultat vidite odmah nakon tretmana. Nakon aplikacije dermalnih filera možete se normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima, zajedno sa tretmanima Botox-om, nazivaju se još i takozvani „lunch-time“ tretmani koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

MARIONETTE-LINES-FILERI5


Da li postoje nuspojave?

Nuspojave, ako se i dogode, vrlo su rijetke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo lica i osjećaj zatezanja no to vrlo brzo nestaje. Mogući su otoci i hematomi koji nestaju nakon 2 do 3 dana. Moram naglasiti da učestalost hipersenzibilnih reakcija je izuzetno rijetka: samo 1 hipersenzibilna reakcija je zabilježena 1 do na 25 000 tretmana

Preporuke nakon tretmana:

Našim klijentima savjetujemo da:

  • kod kuće lagano masiraju tretirano područje svakih par sata
  • izbjegavaju masaže lica te druge estetske, kozmetičke ili laserske postupke tjedan dana nakon tretmana
  • izbjegavaju sunčanje, solarij i saunu tjedan dana nakon tretmana

MARIONETTE-LINES-FILERI6

 

 

 

No Comments