MENTOLABIJALNA-BORA-FILERI0

MENTOLABIJALNA BORA

DERMALNI FILERI – MENTOLABIJALNA BORA

Što su dermalni fileri odnosno što su hijaluronski fileri?

Dermalni filer ili hijaluronski filer je jedan te isti naziv za filer koji koristimo da nadoknadimo izgubljeni volumen kožnih nabora i bora, za oblikovanje kontura lica, hidrataciju i pomlađivanje kože te za nekiruršku korekciju ožiljka. Tokom godina, zbog procesa starenja, zajedno sa kolagenom i elastinom, gubi se sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline te koža počinje gubiti vlažnost, elastičnost, čvrstoću i volumen što dovodi do isušivanja kože i stvaranja bora. Kao dermalni filer koristi se upravo ta hijaluronska kiselina koju gubimo.


MENTOLABIJALNA-BORA-FILERI1Koje su prednosti dermalnih filera? Hijaluronski dermalni fileri su u posljednjih nekoliko godina postali zlatni standard za popunjavanje bora lica. Ovdje, u Centru za estetsku medicinu, koristimo luksuzne dermalne filere visoke kvalitete. To su biokompatibilni proizvodi koji se u Vašem tijelu biološki razgrađuju na prirodan i siguran način, a nestaju iz Vašeg tijela kada se u potpunosti resorbiraju. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni te u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolagena.

Mentolabijalna brazda predstavlja blagi prijelaz potkožnog masnog tkiva i kože ispod donje usne u kožu brade.

 

Kako izgleda tretman za mentolabijalne bore?

Nakon detaljnog pregleda i analize lica počinjemo sa čišćenjem lica te stavljamo anestetsku kremu i pustimo da počne djelovati. Filer se zatim injicira na željeno mjesto nakon čega slijedi blaga masaža kako bi se postigla ravnomjerno glatka površina.

MENTOLABIJALNA-BORA-FILERI2


MENTOLABIJALNA-BORA-FILERI3


MENTOLABIJALNA-BORA-FILERI4

Nakon tretmana dolazi do nestanka brazde, prijelaz kože ispod donje usne u bradu je puno mekši, dobiva se nježniji izgled lica.

Da li je tretman bolan i koliko dugo traje?

S obzirom da koristimo anestetsku kremu, tretman je u potpunosti bezbolan. Sam tretman traje 10-15 minuta a rezultat vidite odmah nakon tretmana. Nakon aplikacije dermalnih filera možete se normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima, zajedno sa tretmanima Botox-om, nazivaju se još i takozvani „lunch-time“ tretmani koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

MENTOLABIJALNA-BORA-FILERI5


Da li postoje nuspojave?

Nuspojave, ako se i dogode, vrlo su rijetke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo i osjećaj zatezanja na mjestu aplikacije no to vrlo brzo nestaje. Mogući su otoci i hematomi koji nestaju nakon 2 do 3 dana. Moram naglasiti da učestalost hipersenzibilnih reakcija je izuzetno rijetka: samo 1 hipersenzibilna reakcija je z do abilježena na 25 000 tretmana.

 

 

MENTOLABIJALNA-BORA-FILERI7 MENTOLABIJALNA-BORA-FILERI6

Preporuke nakon tretmana:

Našim klijentima savjetujemo da:

  • kod kuće lagano masiraju tretirano područje svakih par sata
  • izbjegavaju masaže lica te druge estetske, kozmetičke ili laserske postupke tjedan dana nakon tretmana
  • izbjegavaju sunčanje, solarij i saunu tjedan dana nakon tretmana

MENTOLABIJALNA-BORA-FILERI8

No Comments