NAZOLABIJALNE-BORE-FILERI0

NAZOLABIJALNE BORE

DERMALNI FILERI – NAZOLABIJALNE BORE

Što su dermalni fileri odnosno što su hijaluronski fileri?

Dermalni filer ili hijaluronski filer je jedan te isti naziv za filer koji koristimo da nadoknadimo izgubljeni volumen kožnih nabora i bora, za oblikovanje kontura lica, hidrataciju i pomlađivanje kože te za nekiruršku korekciju ožiljka. Tokom godina, zbog procesa starenja, zajedno sa kolagenom i elastinom, gubi se sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline te koža počinje gubiti vlažnost, elastičnost, čvrstoću i volumen što dovodi do isušivanja kože i stvaranja bora. Kao dermalni filer koristi se upravo ta hijaluronska kiselina koju gubimo.

Koje su prednosti dermalnih filera?

Hijaluronski dermalni fileri su u posljednjih nekoliko godina postali zlatni standard za popunjavanje bora lica. Ovdje, u Centru za estetsku medicinu, koristimo luksuzne dermalne filere visoke kvalitete. To su biokompatibilni proizvodi koji se u Vašem tijelu biološki razgrađuju na prirodan i siguran način, a nestaju iz Vašeg tijela kada se u potpunosti resorbiraju. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni te u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolage.

Što su nazolabijalne bore?

To su bore koje se spuštaju od nosa prema vanjskom kutu usana i odvajaju usne od obraza.

NAZOLABIJALNE-BORE-FILERI1


Kako nastaju nazolabijalne bore?

Tokom starenja koža gubi kolagen i elasticitet zboga čega je tanja i opuštenija. Dolazi i do atrofije potpornih koštanih struktura, atrofije potkožnog masnog tkiva i njegovog spuštanja prema dolje. Sve to dovodi do toga da obrazi izgube volumen i da koža počinje „visjeti“ stvarajući tako nazolabijlanu brazdu.

Kako izgleda tretman za nazolabijalne bore?

Nakon detaljnog pregleda i analize lica počinjemo sa čišćenjem lica te stavljamo anestetsku kremu i pustimo da počne djelovati. Fileri se u obliku gela injiciraju na željeno mjesto nakon čega slijedi blaga masaža kako bi se postigla ravnomjerno glatka površina.

NAZOLABIJALNE-BORE-FILERI3


NAZOLABIJALNE-BORE-FILERI4


Kakvi su rezultati tretmana sa dermalnim filerima?

Nakon tretmana dolazi do „izravnavanja“ nazolabijalnih bora te mekšeg prijelaza obraza. Sa tretmanima dermalnim filerima dobije se prirodan i njegovan izgled. Koža je napeta i bez bora.

NAZOLABIJALNE-BORE-FILERI5


NAZOLABIJALNE-BORE-FILERI6


Da li je tretman bolan i koliko dugo traje?

Prije tretmana stavimo anestetsku kremu tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Sam tretman traje 10-15 minuta a rezultat vidite odmah nakon tretmana. Nakon aplikacije dermalnih filera možete se normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima, zajedno sa tretmanima Botox-om, nazivaju se još i takozvani „lunch-time“ tretmani koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

NAZOLABIJALNE-BORE-FILERI7


Da li postoje nuspojave?

Nuspojave, ako se i dogode, vrlo su rijetke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo lica i osjećaj zatezanja no to vrlo brzo nestaje. Mogući su otoci i hematomi koji nestaju nakon 2 do 3 dana. Moram naglasiti da učestalost hipersenzibilnih reakcija je izuzetno rijetka: samo 1 hipersenzibilna reakcija je zabilježena na 25 000 tretmana

Preporuke nakon tretmana:

Našim klijentima savjetujemo da:

  • kod kuće lagano masiraju tretirano područje svakih par sata
  • izbjegavaju masaže lica te druge estetske, kozmetičke ili laserske postupke tjedan dana nakon tretmana
  • izbjegavaju sunčanje, solarij i saunu tjedan dana nakon tretmana

NAZOLABIJALNE-BORE-FILERI8

 

 

No Comments
elke stallion webcam porn hairy pussys stradle web cam