Nefertiti-Lift

ZATEZANJE VRATA – NEFERTITI LIFT

Što je Botox? Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum, koji se primjenjuje od početka 70-ih u raznim granama medicine, uključujući neurologiju, oftalmologiju i pedijatriju, a u estetskoj medicini koristi se više od 20 godina. U posljednjih desetak godina postao je jedan od najpopularnijih i najdjelotvornijih estetskih tretmana za uklanjanje bora i liječenja prekomjernog znojenja. Tretman Botoxom jednostavan je i bezbolan nekirurški tretman koji traje svega nekoliko minuta a rezultati traju i do 6 do 12 mjeseci!


Što je Nefertiti lift tj. kako tretiramo bore na vratu? Nefertiti lift predstavlja tretiranje bora na vratu sa Botox-om odnosno apliciranje Botoxa u platizmu. Platizma je tanki, plosnati mišić vrata koji svojom kontrakcijom vuče kožu iznad donje vilice i kuteve usana prema dolje stvarajući tako vertiklane nabore na vratu tzv. platizma band (band-eng. vrpca, traka). Kontrakcijom u području gornjeg grudnog koša i dekoltea dolazi do stvaranja dijagonalnih bora u području dekoltea.

Nefertiti-Lift1


Koji je cilj tretmana? Cilj tretmana je smanjenje vertikalnih nabora na koži te zategnuta i napeta koža vrata. Tretiranje platizme može dovesti i do poboljšanja postraničnih linija obraza i smanjenja marionetskih linija zbog smanjene snage platizme te do nestanka dijagonalnih bora na dekolteu.

Nefertiti-Lift2


Kako djeluje Botox?

Nakon detaljnog pregleda mišića vrata Botox se pažljivo i vrlo precizno aplicira u mišić te blokira otpuštanje acetilkolina na neuromišićnoj spojnici što dovodi do nemogućnosti kontrakcije mišića a posljedično tome prekine se navlačiti i koža vrata i dekoltea.. Djelovanje Botoxa je lokalizirano samo na mjestima na koja je injiciran. Učinak Botoxa možete vidjeti već 3-4 dana nakon aplikacije.

Da li aplikacija Botoxa boli?

Prilikom aplikacije koristimo krioanalgeziju (led) a Botox se ubrizgava vrlo tankim iglama tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Naši klijenti se nakon apliciranja Botoxa mogu normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani Botox-om spadaju u takozvane „lunch-time“ tretmane koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

Učinak Botox-a nakon injiciranja traje otprilike 4 do 6 mjeseci.

Da li postoje nuspojave?

Botox se metabolizira lokalno na mjestu uboda i ne širi se ostalim dijelovima tijela. Nuspojave su izuzetno rijetke. Čak ako do njih i dođe, to mogu biti male, sitne, jedva primjetne crvene točkice koja će nestati u roku od sat-dva, osjećaj zatezanja i modrice na mjestu aplikacije koja nestaju za nekoliko dan. Moram napomenuti da su ovakve nuspojave izuzetno rijetke (istraživanja pokazuju čak manje od 0,1%). Ne postoje dugoročni efekti nuspojava.

Preporuke nakon tretmana?

Našim klijentima savjetujemo da:

  • ne idu spavati slijedeća 4 sata te da tu noć spavaju u ležećem položaj
  • slijedećih tjedan dana izbjegavati bilo kakav pritisak na vrat te druge estetske, kozmetičke i laserske tretmane vrata
  • slijedećih tjedan dana izbjegavati masaže vrata, sunčanje i solarij

 

 

No Comments