OBLIKOVANJE-BRADE-FILERI0

OBLIKOVANJE BRADE

DERMALNI FILERI – OBLIKOVANJE BRADE

Što su dermalni fileri odnosno što su hijaluronski fileri?

Dermalni filer ili hijaluronski filer je jedan te isti naziv za filer koji koristimo da nadoknadimo izgubljeni volumen kožnih nabora i bora, za oblikovanje kontura lica, hidrataciju i pomlađivanje kože te za nekiruršku korekciju ožiljka. Tokom godina, zbog procesa starenja, zajedno sa kolagenom i elastinom, gubi se sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline te koža počinje gubiti vlažnost, elastičnost, čvrstoću i volumen što dovodi do isušivanja kože i stvaranja bora. Kao dermalni filer koristi se upravo ta hijaluronska kiselina koju gubimo.

Koje su prednosti dermalnih filera?

Hijaluronski dermalni fileri su u posljednjih nekoliko godina postali zlatni standard za popunjavanje bora lica. Ovdje, u Centru za estetsku medicinu, koristimo luksuzne dermalne filere visoke kvalitete. To su biokompatibilni proizvodi koji se u Vašem tijelu biološki razgrađuju na prirodan i siguran način, a nestaju iz Vašeg tijela kada se u potpunosti resorbiraju. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni te u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolagena.

Kako izgleda tretman za oblikovanje brade?

Kada govorimo o bradi, dermalne filere koristimo u više svrha, i to za :

  • konturiranje brade
  • popunjavanje „rupice“ na bradi pri čemu se dobije više ženstveni izgled brade
  • dobivanje profila brade

OBLIKOVANJE-BRADE-FILERI1


OBLIKOVANJE-BRADE-FILERI2


Da li je tretman bolan i koliko dugo traje?

Nakon detaljnog pregleda i analize počinjemo sa čišćenjem lica te stavljamo anestetsku kremu tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Fileri se injiciraju na željeno mjesto nakon čega slijedi blaga masaža kako bi se postigla ravnomjerno glatka površina. Sam tretman traje 10-15 minuta a rezultat vidite odmah nakon tretmana. Nakon aplikacije dermalnih filera možete se normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima, zajedno sa tretmanima Botox-om, nazivaju se još i takozvani „lunch-time“ tretmani koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

OBLIKOVANJE-BRADE-FILERI3


Da li postoje nuspojave?

Nuspojave, ako se i dogode, vrlo su rijetke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo i osjećaj zatezanja na mjestu aplikacije no to vrlo brzo nestaje. Mogući su otoci i hematomi koji nestaju nakon 2 do 3 dana.

Preporuke nakon tretmana:

Našim klijentima savjetujemo da:

  • kod kuće lagano masiraju tretirano područje svakih par sata
  • izbjegavaju masaže lica te druge estetske, kozmetičke ili laserske postupke tjedan dana nakon tretmana
  • izbjegavaju sunčanje, solarij i saunu tjedan dana nakon tretmana

OBLIKOVANJE-BRADE-FILERI4

 

 

No Comments