Podizanje-vrha-nosa

PODIZANJE VRHA NOSA

Što je Botox? Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum, koji se primjenjuje od početka 70-ih u raznim granama medicine, uključujući neurologiju, oftalmologiju i pedijatriju, a u estetskoj medicini koristi se više od 20 godina. U posljednjih desetak godina postao je jedan od najpopularnijih i najdjelotvornijih estetskih tretmana za uklanjanje bora i liječenja prekomjernog znojenja. Tretman Botoxom jednostavan je i bezbolan nekirurški tretman koji traje svega nekoliko minuta a rezultati traju i do 6 do 12 mjeseci!

Kako dolazi do spuštanja vrha nosa?

Tokom starenja dolati do spuštanja vrška nosa i povećanja izbočenja hrbta nosa. Kod mlađe osobe može biti jače izražen mišić odgovoran za depresiju nosne pregrade koja vuče vrh nosa prema dolje.


Koji je cilj?  Cilj je podizanje vrška nosa prema gore u stanju mirovanja te spriječiti njegovo spuštanje prema dolje prilikom smijanja ili govorenja. Najčešće se kombinira sa nekirurškim oblikovanjem nosa sa dermalnim filerom.

Podizanje-vrha-nosa1 Podizanje-vrha-nosa2

Kako djeluje Botox?

Nakon detaljnog pregleda lica i mišića lica i nosa pri čemu se dobije uvid u njihov tonus i jačinu te da li postoje asimetričnosti u samom radu mišića, Botox se pažljivo i vrlo precizno aplicira u mišić nosa klijenta. Botox djeluje tako da blokira otpuštanje acetilkolina na neuromišićnoj spojnici što dovodi do nemogućnosti kontrakcije mišića a posljedično tome prekine se navlačiti nos prema dolje. Djelovanje Botoxa je lokalizirano samo na mjestima na koja je injiciran. Učinak Botoxa možete vidjeti već 3-4 dana nakon aplikacije.

Da li aplikacija Botoxa boli?

Prilikom aplikacije koristimo krioanalgeziju (led) a Botox se ubrizgava vrlo tankim iglama tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Naši klijenti se nakon apliciranja Botoxa mogu normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani Botox-om spadaju u takozvane „lunch-time“ tretmane koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

Koliko dugo traje učinak Botox-a?

Učinak Botox-a nakon injiciranja u lice traje otprilike do 4 do 6 mjeseci. Studije su pokazale da, ako pacijent ponavlja tretmane, s vremenom se učinak Botox-a produžuje.

Da li postoje nuspojave?

Botox se metabolizira lokalno na mjestu uboda i ne širi se ostalim dijelovima tijela. Nuspojave su izuzetno rijetke. Čak ako do njih i dođe, to mogu biti male, sitne, jedva primjetne crvene točkice koja će nestati u roku od sat-dva i modrice na mjestu aplikacije koja nestaju za nekoliko dan.

Ne postoje dugoročni efekti nuspojava.

Preporuke nakon tretmana?

Našim klijentima savjetujemo da:

  • pojačano rade grimase lica slijedećih 4 sata
  • ne idu spavati slijedeća 4 sata te da tu noć spavaju u ležećem položaj
  • slijedećih tjedan dana izbjegavati bilo kakav pritisak na lice te druge estetske, kozmetičke i laserske tretmane lica
  • slijedećih tjedan dana izbjegavati masaže lica, sunčanje i solarij te nošenje motorističkih kaciga i ronjenje

 

 

No Comments