RUKE-FILERI0

POMLAĐIVANJE RUKU FILERIMA

DERMALNI FILERI – POMLAĐIVANJE RUKU

Što su dermalni fileri?

Dermalni filer ili hijaluronski filer je jedan te isti naziv za filer koji koristimo da nadoknadimo izgubljeni volumen kožnih nabora i bora, za oblikovanje kontura lica, hidrataciju i pomlađivanje kože te za nekiruršku korekciju ožiljka. Tokom godina, zbog procesa starenja, zajedno sa kolagenom i elastinom, gubi se sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline te koža počinje gubiti vlažnost, elastičnost, čvrstoću i volumen što dovodi do isušivanja kože i stvaranja bora. Kao dermalni filer koristi se upravo ta hijaluronska kiselina koju gubimo.

Koje su prednosti dermalnih filera?

Hijaluronski dermalni fileri su u posljednjih nekoliko godina postali zlatni standard za popunjavanje bora a koriste se i za rehidratizaciju kože. Ovdje, u Centru za estetsku medicinu, koristimo luksuzne dermalne filere visoke kvalitete. To su biokompatibilni proizvodi koji se u Vašem tijelu biološki razgrađuju na prirodan i siguran način, a nestaju iz Vašeg tijela kada se u potpunosti resorbiraju. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni te u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolage.

Starenje ruku

Ruke, od svih naših dijelova tijela, najviše su izložene štetnim vanjskim utjecajima, hladnoći i isušivanju. Gubitkom volumena, tonusa i vlage te stvaranjem staračkih pjega, ruke Vas mogu „postarati“ i za 10 godina. Istraživanja su pokazala da čak 80 posto žena primjeti koliko je zapravo druga osoba stara samo pri pogledu na njihove ruke. Da, ruke odaju naše godine, ali sa dermalnim filerima to više ne mora biti tako.

Kako izgleda tretman za ruke?

Nakon detaljnog pregleda i analize stavimo anestetsku kremu i pustimo da djeluje. Filere apliciramo na više mjesta na ruci kako bi u potpunosti zahvatili cijelu ruku te ju izmasiramo da dobijemo glatku ravnomjernu površinu kože. Kad su u pitanju ruke, dermalni fileri imaju višestruku funkciju. Koristimo ih za vraćanje izgubljenog volumena i pomlađivanje ruku, ali ih koristimo i za hidratizaciju i biorevitalizaciju ruku.

RUKE-FILERI1


Kakvi su rezultati tretmana sa dermalnim filerima?

Nakon tretmana ruke izgledaju mlađe, punije, baršunasto i njegovano. Ne vide se više krvne žile u tolikoj mjeri te je rukama vraćen elasticitet kože. Ruke više ne odaju dojam naboranost, osušenosti i starosti.

RUKE-FILERI2


Da li je tretman bolan i koliko dugo traje?

Prije aplikacije filera stavljamo anestetski kremu tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Sam tretman traje oko 15-ak minuta a rezultat vidite odmah nakon tretmana. Nakon aplikacije dermalnih filera možete se normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima, zajedno sa tretmanima Botox-om, nazivaju se još i takozvani „lunch-time“ tretmani koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

RUKE-FILERI3


Da li postoje nuspojave?

Nuspojave, ako se i dogode, vrlo su rijetke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo i modricu na mjestu aplikacije ali oni nestaju nakon 2 do 3 dana. Moram naglasiti da učestalost hipersenzibilnih reakcija je izuzetno rijetka: samo 1 hipersenzibilna reakcija je zabilježena na 25 000 tretmana

Preporuke nakon tretmana:

Našim klijentima savjetujemo da:

  • kod kuće lagano masiraju tretirano područje svakih par sata
  • izbjegavaju masaže ruku te druge estetske, kozmetičke ili laserske postupke tjedan dana nakon tretmana
  • izbjegavaju sunčanje, solarij i saunu tjedan dana nakon tretmana

 

No Comments