POVECANJE-OBRAZA-FILERI0

POVEĆANJE OBRAZA

DERMALNI FILERI – POVEĆANJE OBRAZA

Što su dermalni fileri odnosno što su hijaluronski fileri?

Dermalni filer ili hijaluronski filer je jedan te isti naziv za filer koji koristimo da nadoknadimo izgubljeni volumen kožnih nabora i bora, za oblikovanje kontura lica, hidrataciju i pomlađivanje kože te za nekiruršku korekciju ožiljka. Tokom godina, zbog procesa starenja, zajedno sa kolagenom i elastinom, gubi se sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline te koža počinje gubiti vlažnost, elastičnost, čvrstoću i volumen što dovodi do isušivanja kože i stvaranja bora. Kao dermalni filer koristi se upravo ta hijaluronska kiselina koju gubimo.

Koje su prednosti dermalnih filera?

Hijaluronski dermalni fileri su u posljednjih nekoliko godina postali zlatni standard za popunjavanje bora lica. Ovdje, u Centru za estetsku medicinu, koristimo luksuzne dermalne filere visoke kvalitete. To su biokompatibilni proizvodi koji se u Vašem tijelu biološki razgrađuju na prirodan i siguran način, a nestaju iz Vašeg tijela kada se u potpunosti resorbiraju. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni te u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolage.

Zbog čega dolazi do gubitka volumena obraza?

Tokom starenja dolazi do nekoliko promjena potpornih struktura lica. Dolazi do gubitka koštane mase kostiju srednjeg dijela lica, i do spuštanja kože i potkožnog masnog tkiva (utjecaj gravitacije). Zbog starenja potkožno masno tkivo atrofira a koža gubi svoju elastičnost i čvrstoću,dolazi do degenerativnih promjena kože te ona nije više toliko kvalitetna. Ove sve promjene utječu na smanjivanje volumena obraza te dodatno pogoršavaju ostarjeli izgled lica. No, do gubitka volumena obraza može doći i kod gubitka tjelesne težine ili kod/nakon nekih bolesti.

POVECANJE-OBRAZA-FILERI1


Kako izgleda tretman za nadoknadu volumena obraza odnosno za povećanje obraza?

Nakon detaljnog pregleda i analize lica počinjemo sa čišćenjem lica te stavljamo anestetsku kremu, pustimo da počne djelovati a zatim se filer injicira na nekoliko mjesta kako bi dobili punoća obraza. Nakon toga slijedi blaga masaža kako bi se postigla ravnomjerno glatka površina. Pazi se na izraženost jagodica koja je različita kod muškaraca i žena te da se ne dobije izravnat, pločast oblik obraz.

POVECANJE-OBRAZA-FILERI2


POVECANJE-OBRAZA-FILERI3


Kakvi su rezultati tretmana sa dermalnim filerima?

Nakon tretmana obrazi ponovno dobivaju svoj oblik te se izgubi „ispijen i izmučen“ oblik lica. Lica sada izgleda jedrije, mekše i mlađe a koža napeto i zdravo.

POVECANJE-OBRAZA-FILERI4


Da li je tretman bolan i koliko dugo traje?

Prije tretmana stavljamo anestetsku kremu zbog čega je tretman u potpunosti bezbolan. Sam tretman traje 10-15 minuta a rezultat vidite odmah nakon tretmana. Nakon aplikacije dermalnih filera naši klijenti se normalno vraćaju svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima, zajedno sa tretmanima Botox-om, nazivaju se još i takozvani „lunch-time“ tretmani koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

POVECANJE-OBRAZA-FILERI5


POVECANJE-OBRAZA-FILERI6


POVECANJE-OBRAZA-FILERI7


Da li postoje nuspojave?

Nuspojave, ako se i dogode, vrlo su rijetke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo lica i osjećaj zatezanja no to vrlo brzo nestaje. Mogući su otoci i hematomi koji nestaju nakon nekoliko dana.

Preporuke nakon tretmana:

Našim klijentima savjetujemo da:

  • kod kuće lagano masiraju tretirano područje svakih par sata
  • izbjegavaju masaže lica te druge estetske, kozmetičke ili laserske postupke tjedan dana nakon tretmana
  • izbjegavaju sunčanje, solarij i saunu tjedan dana nakon tretmana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

No Comments