pusacke-bore

PUŠAČKE BORE

Što je Botox?

Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum, koji se primjenjuje od početka 70-ih u raznim granama medicine, uključujući neurologiju, oftalmologiju i pedijatriju, a u estetskoj medicini koristi se više od 20 godina. U posljednjih desetak godina postao je jedan od najpopularnijih i najdjelotvornijih estetskih tretmana za uklanjanje bora i liječenja prekomjernog znojenja.

Tretman Botoxom jednostavan je i bezbolan nekirurški tretman koji traje svega nekoliko minuta a rezultati traju i do 6 do 12 mjeseci!

 

Što su „pušačke bore“?

To su bore koje nastaju oko ustiju. Koža iznad gornje usne je jako tanka i ima izraziot malo potkožnog potpornog masnog tkiva. Manjak potpore i ekscesivna upotreba mišića ustadovode do preranog stvaranja bora oko ustiju odnosno do stvaranja „pušačkih bora“.

Smanjiti bore oko usana.

Kako djeluje Botox na bore čela?

Nakon detaljnog pregleda lica i mišića lica pri čemu se dobije uvid u njihov tonus i jačinu te da li postoje asimetričnosti u samom radu mišića, Botox se pažljivo i vrlo precizno aplicira u mišiće čela klijenta te blokira rad mišića koji sudjeluju u stvaranju horizontalnih bora na čelu. Botox djeluje tako da blokira otpuštanje acetilkolina na neuromišićnoj spojnici što dovodi do nemogućnosti kontrakcije mišića a posljedično tome prekine se navlačiti i koža lica te dolazi do nestanka bora na čelu. Djelovanje Botoxa je lokalizirano samo na mjestima na koja je injiciran. Učinak Botoxa možete vidjeti već 3-4 dana nakon aplikacije. U izrazito hiperkinetičkih osoba, sam Botox nije dovoljan te se bore moraju dodatno tretirati sa dermalnim filerima.

 

 

 

No Comments