TEAR-THROUGH-FILERI0

NEKIRURŠKO UKLANJANJE PODOČNJAKA – TEAR THROUGH

DERMALNI FILERI – TEAR THROUGH

Što su dermalni fileri odnosno što su hijaluronski fileri?

Dermalni filer ili hijaluronski filer je jedan te isti naziv za filer koji koristimo da nadoknadimo izgubljeni volumen kožnih nabora i bora, za oblikovanje kontura lica, hidrataciju i pomlađivanje kože te za nekiruršku korekciju ožiljka. Tokom godina, zbog procesa starenja, zajedno sa kolagenom i elastinom, gubi se sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline te koža počinje gubiti vlažnost, elastičnost, čvrstoću i volumen što dovodi do isušivanja kože i stvaranja bora. Kao dermalni filer koristi se upravo ta hijaluronska kiselina koju gubimo.

Koje su prednosti dermalnih filera?

Hijaluronski dermalni fileri su u posljednjih nekoliko godina postali zlatni standard za popunjavanje bora lica. Ovdje, u Centru za estetsku medicinu, koristimo luksuzne dermalne filere visoke kvalitete. To su biokompatibilni proizvodi koji se u Vašem tijelu biološki razgrađuju na prirodan i siguran način, a nestaju iz Vašeg tijela kada se u potpunosti resorbiraju. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni te u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolage.

Što je „tear through“ ?

„Tear through“ se definira kao depresija unutrašnjeg dijela donje vjeđe.

TEAR-THROUGH-FILERI1


Kako nastaje „tear through“?

Tokom starenja dolazi do degenerativnih promjena u strukturi i kvaliteti kože, gubitku i spuštanju potkožnog masnog tkiva te do gubitka koštane mase u području srednjeg lica a pogotovo u području ziomatične kosti zbog čega nastane „tear through“ oka i podočnjaci.

TEAR-THROUGH-FILERI2


Kako izgleda tretman za „tear through“?

Nakon detaljnog pregleda i analize lica počinjemo sa čišćenjem lica, stavimo anestetsku kremu te se fileri u obliku gela injiciraju na željeno mjesto nakon čega slijedi blaga masaža kako bi se postigla ravnomjerno glatka površina. Nakon aplikacije dermalnih filera možete se normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama.

TEAR-THROUGH-FILERI3


Kakvi su rezultati tretmana sa dermalnim filerima?

Nakon tretmana dolazi do nestanka „tear through“ i tamnog udubljenja sa unutrašnje strane oka. Lice više nema „ispijen“ i umoran izgled te izgleda mlađe i odmorenije.

TEAR-THROUGH-FILERI4


Da li je tretman bolan i koliko dugo traje?

S obzirom da koristimo anestetsku kremu, tretman je u potpunosti bezbolan. Sam tretman traje 10-15 minuta a rezultat vidite odmah nakon tretmana. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima, zajedno sa tretmanima Botox-om, nazivaju se još i takozvani „lunch-time“ tretmani koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

TEAR-THROUGH-FILERI5


Da li postoje nuspojave?

Nuspojave, ako se i dogode, vrlo su rijetke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo lica i osjećaj zatezanja no to vrlo brzo nestaje. Mogući su otoci i hematomi koji nestaju nakon 2-3 dana. Moram naglasiti da učestalost hipersenzibilnih reakcija je izuzetno rijetka: samo 1 hipersenzibilna reakcija je zabilježena na 25 000 tretmana

Preporuke nakon tretmana:

Našim klijentima savjetujemo da:

  • kod kuće lagano masiraju tretirano područje svakih par sata
  • izbjegavaju masaže lica te druge estetske, kozmetičke ili laserske postupke tjedan dana nakon tretmana
  • izbjegavaju sunčanje, solarij i saunu tjedan dana nakon tretmana

TEAR-THROUGH-FILERI6

 

No Comments