USNE-FILERI0

POVEĆANJE I OBLIKOVANJE USANA

DERMALNI FILERI – USNE

Što su dermalni fileri odnosno što su hijaluronski fileri?

Dermalni filer ili hijaluronski filer je jedan te isti naziv za filer koji koristimo da nadoknadimo izgubljeni volumen kožnih nabora i bora, za oblikovanje kontura lica, hidrataciju i pomlađivanje kože te za nekiruršku korekciju ožiljka. Tokom godina, zbog procesa starenja, zajedno sa kolagenom i elastinom, gubi se sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline te koža počinje gubiti vlažnost, elastičnost, čvrstoću i volumen što dovodi do isušivanja kože i stvaranja bora. Kao dermalni filer koristi se upravo ta hijaluronska kiselina koju gubimo.


USNE-FILERI1Koje su prednosti dermalnih filera? Hijaluronski dermalni fileri su u posljednjih nekoliko godina postali zlatni standard za popunjavanje bora lica. Ovdje, u Centru za estetsku medicinu, koristimo luksuzne dermalne filere visoke kvalitete. To su biokompatibilni proizvodi koji se u Vašem tijelu biološki razgrađuju na prirodan i siguran način, a nestaju iz Vašeg tijela kada se u potpunosti resorbiraju. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni te u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolagena


USNE-FILERI2Kako izgleda tretman za usne? Prvo razgovaramo sa Vama kako bi utvrdili koje su Vaše želje za novi izgled. Nakon toga slijedi detaljan pregled i analize lica i usana. Očistimo lice i usne, stavimo anestetsku kremu te pustimo da krema djeluje. Kod nekih klijenata stavljamo i lokalni anestetik. Zahvaljujući analgeziji, tretman je u potpunosti bezbolan. Nakon toga apliciramo filer i nekoliko minuta masiramo usne kako bi površina usana imala ravnomjernu glatku površine te kako bi se preveniralo stvaranje tvrdih kuglica u usnama. Osim za povećanje volumena usana, filere koristimo i za oblikovanje kontura i za hidratizaciju usana, pogotovo prilikom jakog isušivanja kože usana (npr. hladnoća, pušenje).


Kakvi su rezultati tretmana sa dermalnim filerima?

Nakon tretmana dolazi do povećanja i konturiranja usana, linije usana su naglašenije. Usne izgledaju zamamno, voluminozno i privlačno.

USNE-FILERI3


Da li je tretman bolan i koliko dugo traje?

T retmani, zahvaljujući anestetskim medicinskim proizvodima, su u potpunosti bezbolni, dapače ugodni. Sam tretman traje 10-15 minuta a rezultat vidite odmah nakon tretmana. Moram naglasiti da nakon tretmana, s obzirom da su dosta osjetljive, usne su slijedećih 2 do 3 dana naotečene. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima, zajedno sa tretmanima Botox-om, nazivaju se još i takozvani „lunch-time“ tretmani koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

Da li postoje nuspojave?

Nuspojave, ako se i dogode, vrlo su rijetke. Može doći do naotečenosti i hematoma koji nestaju nakon 2 do 3 dana. Moram naglasiti da učestalost hipersenzibilnih reakcija je izuzetno rijetka: samo 1 hipersenzibilna reakcija je zabilježena na 25 000 tretmana.

USNE-FILERI4


USNE-FILERI5


Preporuke nakon tretmana:

Našim klijentima savjetujemo da:

  • kod kuće lagano masiraju tretirano područje svakih par sati
  • izbjegavaju masaže lica te druge estetske, kozmetičke ili laserske postupke tjedan dana nakon tretmana
  • izbjegavaju sunčanje, solarij i saunu tjedan dana nakon tretmana

USNE-FILERI6

 

 

 

No Comments