Individualni trening u medicinskoj ustanovi

Individualni trening

Prednost osobnog trenera je što sve vježbe kreira individualno za svaku osobu. Razmatra uzrok i intenzitet ozljede ili boli i definira konačni cilj koji se želi postići vježbanjem. Dakle, uzimajući u obzir početno stanje svakog pojedinca na prvom treningu određuje se  individualni plan i program vježbanja.

Ciljevi individualnih treninga

  • Smanjenje boli
  • Povećanje mišićne snage
  • Povećanje pokretljivosti bolnog segmenta
  • Poboljšanje ukupnog tjelesno-zdravstvenog statusa
  • Povratak funkcionalnosti organizma na razinu na kojoj je bio prije ozljede ili čak podizanje na jednu razinu više ukoliko je to moguće
  • Održavanje kondicije

Kome je namijenjen osobni trening u medicinskoj ustanovi?

Svim zdravim osobama koji žele vježbati, trenirati i održavati kondiciju. Međutim, važno je istaknuti kako su idealni i za osobe čiji je zdravstveni status narušen. To se prvenstveno odnosi na osobe koje imaju bolove u kralježnici, koljenima, kukovima ili loše držanje. Uzrok tome je najčešće nedostatak kretanja i vježbanja ili ozljede. Također, odnosi se i na osobe s pogrešno naučenim obrascima vježbanja čime se postojeći problemi još pogoršavaju.

Što uključuje jedan individualni trening?Što uključuje jedan trening

Svaki sat vježbanja sadrži ciljano i individualno prilagođene setove vježbi. To može uključivati različite vježbe snage s rekvizitima i bez, vježbe disanja, koordinacije i ravnoteže. Uključuje i vježbe za istezanje određenih mišićnih skupina, vježbe za poboljšanje i korekciju krivog držanja i slično, ovisno o potrebi pojedinca.

Trajanje treninga

Vježbe traju 60 minuta. Intenzitet dolazaka se dogovara individualno, u prosjeku između 2 i 4 dolaska tjedno.

Treninzi se održavaju na dvije lokacije u Zagrebu i Čakovcu. Za više informacija ili rezervaciju termina javite nam se pozivom na broj 01/6397-333 ili mailom na [email protected].