U specijalističkom medicinsko-biokemijskom laboratoriju Poliklinike Medikol možete obaviti gotovo 400 različitih laboratorijskih pretraga.

U specijalističkom medicinsko-biokemijskom laboratoriju Poliklinike Medikol možete obaviti gotovo 400 različitih laboratorijskih pretraga. Većina pretraga nakon vađenja krvi radi se u laboratoriju Poliklinike i nalazi su gotovi u roku od sat i pol vremena.

Laboratorij Poliklinike Medikol jedan je od najboljih specijalističkih laboratorija u Hrvatskoj. Vanjsku procjenu kvalitete rada laboratorija provodi Njemačko društvo za kliničku kemiju i laboratorijsku medicinu (DGKL). Uz DGKL procjenu kvalitete rada provodi i Hrvatski centar za vrednovanje kvalitete u laboratorijskoj medicini (CROQALM). Medicinsko-biokemijski laboratorij Poliklinike Medikol sudjeluje i u kontroli kvalitete rada u testiranju na krvlju prenosive bolesti (hepatitise, sifilis i HIV) koju provodi Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu (HZTM).

Širok spektar pretraga u laboratoriju

U Medikolovom laboratoriju možete obaviti:

  • rutinske hematološke pretrage poput kompletne krvne slike (KKS) i sedimentacije eritrocita (SE)
  • vrlo velik broj različitih općih biokemijskih pretraga
  • specijalističke biokemijske specijalne pretrage (hormoni, tumorski biljezi, specijalni proteini, vitamini i minerali, biljezi koštane pregradnje, pretrage u 24-satnom urinu)
  • imunološke pretrage (različita antitijela u autoimunim bolestima, velik broj alergena)
  • koagulacijske (opće i specijalne pretrage, antitrombin, protein C i S, lupus antikoagulant) i
  • serološke pretrage.

Posebnost laboratorija Poliklinike Medikol je što se kompletna krvna slika, osim na brojaču, također gleda i pod mikroskopom.

Više informacija o laboratorijskim uslugama u Poliklinici Medikol pogledajte ovdje: medicinsko-biokemijski laboratorij. Osim popisa usluga i pretraga te njihovih cijena i popusta, ovdje možete pročitati i upute kako se potrebno pripremiti za određene pretrage. Naručivanje za medicinsko-biokemijski laboratorij nije potrebno.

Za dodatne upite kontaktirajte direktno medicinsko-biokemijski laboratorij pozivom na broj: 01/4594-748 ili mailom na [email protected].