Kardiovaskularne bolesti (KVB) su bolesti srca i krvnih žila. Danas su vodeći uzrok obolijevanja, invaliditeta i smrti u svijetu. Glavna strategija u smanjenju obolijevanja od KVB-i je prevencija. Preventivna kardiologija je jedinstvena i neprocjenjivo važna medicinska usluga koja obuhvaća dijagnostiku i terapijske mjere s ciljem smanjenja nepovratnih promjena na kardiovaskularnom sustavu.

Najčešće kardiovaskularne bolesti su:

  • koronarna bolest (najteži oblik srčani udar)
  • povišeni krvni tlak
  • bolesti srčanih zalistaka
  • aritmija
  • kardiomiopatija
  • zatajenje srca

Osobe koje boluju od bilo koje od navedenih KVB-i trebaju kontinuirano praćenje i terapiju. Time se značajno utječe na kvalitetu i produljenje života.

Većina glavnih čimbenika rizika za kardiovaskularne bolesti se može kontrolirati, uz usvajanje zdravih životnih navika: redovitu fizičku aktivnost, prestanak pušenja, pravilnu prehranu te održavanje optimalne tjelesne težine.

Kardiološka obrada

kardiovaskularne bolestiKompletnu kardiološku obradu s ciljem prevencije, pravovremene dijagnostike i adekvatnog liječenja kardiovaskularnih bolesti možete obaviti u Poliklinici Medikol u Zagrebu, Osijeku i Čakovcu.

Ističemo se cjelovitošću usluge, kako preventivne, tako i kurativne, uz kontinuirano praćenje pacijenta. Usluge dostupne u Poliklinici MEDIKOL su između ostalog UZV srca, ergometrija, holteri EKG-a i RR-a, uz napomenu da osim 24-satnog holtera EKG-a, nudimo i 48-satni, 72-satni te 96-satni, što doprinosi boljem uvidu u cjelokupnu zdravstvenu sliku pacijenta.

Za sva daljnja pitanja i informacije javite se Polikliniku Medikol pozivom na broj 072 12 12 12 ili mailom na [email protected].