Neinvazivno prenatalno testiranje (NIPT) je jednostavan postupak koji omogućuje otkrivanje kromosomskih abnormalnosti fetusa u ranoj fazi trudnoće. Analiza genetskog stanja, odnosno stanja kromosoma fetusa, radi se iz uzorka majčine krvi, u kojoj se od 10. tjedna trudnoće nalazi bebina DNK. Za analizu se uzima svega 10 mL venske krvi trudnice, tako da je postupak potpuno siguran i za majku i za bebu i ne nosi opasnost od pobačaja.

NIPT se preporučuje svim trudnicama, a posebno:

 • trudnicama starijim od 35 godina
 • trudnicama s lošim nalazom double ili triple testa
 • trudnicama sa suspektnim ultrazvučnim nalazom
 • trudnicama s anamnezom spontanih pobačaja ili trisomija
 • trudnicama s anamnezom genetskih poremećaja u obitelji
 • kod trudnoća začetih medicinski potpomognutim metodama

VeritasTest myPrenatal je neinvazivni prenatalni test koji se analizira u vlastitom laboratoriju u Barceloni (VeritasLab), a po kvaliteti opreme koju koristi prednjači u odnosu na druge slične laboratorije u Europi. Nalazi se analiziraju na illumina tehnologiji, koja je svjetski standard za otkrivanje genetskih bolesti. VeritasTest je jedinstven po tome što jedini ima podršku profesora s Harvarda, koji osobno tumače rezultate i dostupni su lokalnom timu za konzultacije.

Pouzdanost gotovo 100%

Zahvaljujući najkvalitetnijoj tehnologiji koju koristi, VeritasTest je vrlo pouzdan, čak >99.9%. To znači da su šanse za dobivanje lažno pozitivnog ili lažno negativnog rezultata manje od 0.1%. Osim pouzdanosti, VeritasTest karakterizira i brzina analize uzorka. Rezultati su dostupni u roku od 1 do 5 dana od primitka uzorka u Veritas laboratorij.

Napredna tehnologija korištena za analizu osigurala je da performanse testa ne ovise o razini fetalne frakcije, odnosno udjelu bebine DNK u krvi majke. To znači uspješno očitavanje rezultata i u slučajevima kada trudnica ima povećan indeks tjelesne mase, veći broj godina, ako ima sistemsko autoimuno oboljenje (kao što je lupus), kada je duljina tjeme-trtica kod bebe manja, kao i u nekim drugim slučajevima. Zato VeritasTest ima vrlo nisku stopu neuspjelih testova.

Veritas prenatalni test je sveobuhvatna analiza koja otkriva najčešće trisomije, odnosno sindrome kao što su Down (trisomija 21), Edwards (trisomija 18) i Patau (trisomija 13), trisomije ostalih kromosoma, aneuploidije spolnih kromosoma, te preko 200 delecija i duplikacija svih kromosoma registriranih na regijama većim od 7Mb. Osim aneuploidija spolnih kromosoma, sve ove analize dostupne su i za blizanačke trudnoće. Iz DNK bebe je moguće saznati i njen spol – ukoliko se trudnica na to odluči.

Proces testiranja je jednostavan i uključuje sljedeće korake:

 1. Izvadite 10 mL venske krvi u laboratoriju.
 2. Vaš uzorak se zatim šalje u VeritasInt CLIA certificirani laboratorij u Španjolskoj gdje stručnjaci izdvajaju DNK Vaše bebe iz uzorka Vaše krvi.
 3. Nakon toga se analizira bebina DNK na tražene sindrome, ovisno o odabranom paketu, koristeći najnapredniju illumina tehnologiju.
 4. Na temelju rezultata analize priprema se razumljiva interpretacija nalaza, te se prije izdavanja nalaza konzultira Veritas-ov medicinski odbor.
 5. Vaši rezultati bit će u Vašim rukama za jedan do pet radnih dana od dana primitka uzorka u laboratorij.

CIJENE NEINVAZIVNOG PRENATALNOG TESTIRANJA:

 • BASIC PAKET: 3.399,99 kuna
 • BASIC PLUS: 3799,99 kuna
 • PREMIUM: 4.749,99 kuna
 • COMPLETE: 5.249,99 kuna
 • SUPERIOR: 5.999,99 kuna

Saznajte više o dostupnim paketima >