Proširene kapilare

Uklanjanje proširenih kapilara

Proširene kapilare predstavljaju značajan klinički, ali i kozmetički problem. Mogu se pojaviti na koži lica kao dio kliničke slike rozaceje te na natkoljenicama i potkoljenicama – češće u osoba koje dugo stoje i nisu dovoljno fizički aktivne, kao i u onih s proširenim venama.

Paukova mreža

“Spider” nevusi su promjene koje nastaju od kapilara. Nalikuju na paukovu mrežu, a najčešće se pojavljuju na koži lica i dekoltea.

“Venous lake” pojavljuje se na usnama u obliku tamnoplavog čvorića, koji također nastaje od sitnih krvnih žila.

Cherry angiomi

Crvenkaste ili plavkaste promjene, veličine zrna prosa do graška, tzv. cherry angiomi, pojavljuju se na bilo kojem dijelu tijela te postupno rastu. Obično ih nazivaju crvenim madežima, iako oni to nisu jer nastaju od kapilara.

Proširene kapilare

U Poliklinici Medikol se sve navedene promjene uspješno uklanjanju laserom Cutera Nd:YAG laser 1064 nm. Spider nevusi i cherry angiomi nestaju nakon samo jednog tretmana, proširene kapilare na licu nakon 1-2 tretmana, a na nogama nakon 2-5 tretmana koji se ponavljaju u razmacima od 5 do 6 tjedana.

Sada je idealno doba godine za laserski tretman navedenih promjena!

Trajanje tretmana ovisi o zahvaćenoj površini te može biti 30 minuta do 1,5 sat.

Nakon tretmana možete nastaviti s uobičajenim dnevnim aktivnostima, ali se ne smijete izlagati suncu! Potrebno je i slijediti upute koje ćete dobiti od liječnika.

Za rezervaciju termina pregleda javite se mailom na [email protected] ili pozivom na broj telefona 072 12 12 12.