Jednostavno i bezbolno testiranje na spolne bolesti

*PCR STD 6 (sexuallly transmitted diseases) je testiranje na šest uzročnika spolno prenosivih bolesti.

Uzročnici STD-a koji se ispituju su: Mycoplasma hominis, Mycoplasma genitalium, Ureaplasma urealyticum, Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis i Neisseria gonorrhoeae.

Postupak je jednostavan i bezbolan za pacijenta. Uzorak je URIN muškarca. Potrebno je donijeti točno 20 ml urina. Uzima se prvi mlaz prvog jutarnjeg urina u sterilnu graduiranu posudu. Umjesto urina, može se uzeti i bris mokraćne cijevi muškarca. Bris uzima liječnik dermatovenerolog. Dva sata prije dolaska ne smije se mokriti. Uzorak urina možete donijeti svaki radni dan, osim subote, uz prethodnu najavu telefonom, od 07:00 do 09:00 h, u Polikliniku Medikol, Voćarska 106, Zagreb. Za uzimanje brisa mokraćne cijevi naručite se telefonom pozivom na broj +3851 4594 715 u ambulantu za dermatovenerologiju.

Napomena: odnosi se samo na muškarce! Ženama se preporučuje ginekološki pregled.

* PCR-HPV je dijagnostička metoda za infekciju humanim papiloma virusom. Muškarcima se preporučuje pregled dermatovenerologa koji će uzeti bris kože genitalne ili perianalne regije. Ženama se preporučuje ginekološki pregled.

*AIDS, SIFILIS, HEPATITIS B i C
Za potrebe testiranja uzima se uzorak krvi u našem laboratoriju, uz prethodnu najavu telefonom.

U slučaju pozitivnog nalaza liječnik će preporučiti moguću dodatnu dijagnostičku obradu i liječenje te druge specijalističke preglede.

Za više informacija javite se pozivom na broj 072 12 12 12 ili mailom na [email protected].