Upute za pacijente u skladu s preporukama Nacionalnog stožera i u cilju provođenja mjera sprječavanja širenja infekcije koronavirusom. Na preglede u Polikliniku Medikol ne primamo do daljnjeg:

➡️ pacijente s akutnim respiratornim simptomima (simptomi prehlade: povišena tjelesna temperatura, kašalj…) i
➡️ sve osobe koje su u izolaciji/samoizolaciji.

UPUTE ZA PACIJENTE:

  1. Osobe koje su bile u samoizolaciji prije dogovora o terminu pregleda šalju mail-om Potvrdu epidemiologa/liječnika obiteljske medicine da je ista završila.
  2. Osoba koja je ikad testirana i bila pozitivna na SARS CoV 2, bez obzira koliko je vremena prošlo od testiranja (ožujak, travanj, svibanj…), i nakon pozitivnog testa NIKADA nije napravila retestiranje mora donijeti na uvid potvrdu testiranja da nije pozitivna na SARS CoV 2. Potvrda ne smije biti starija od 48 sati pri dolasku na svoj termin.
  3. (Ako je osoba bila pozitivna, a po prestanku simptoma se testirala i test je bio negativan, bez obzira kada je to bilo, ne treba se testirati ponovo prije dolaska u Polikliniku)
  4. Prilikom ulaska u Polikliniku radimo trijažu pacijenata. Ppopunjavanje upitnika s pitanjima o respiratornim tegobama, kontaktima sa zaraženim osobama, samoizolaciji, uvid u potvrde…
  5. Nakon popunjavanja upitnika, mjerimo tjelesnu temperaturu beskontaktnim toplomjerom i osobe koje imaju temperaturu višu od 37,2 °C ne primamo.
  6. Obavezan je dolazak sa zaštitnom maskom za lice.
  7. Na samom ulazu obavezna je dezinfekcija ruku.
  8. Pacijente koji imaju rezervirane termine od ranije, molimo da nas kontaktiraju prije dolaska na zakazani termin.
  9. Ako osoba dolazi iz bilo koje strane države, prije željenog termina mora proći minimalno 14 dana