Vađenje tumorskog markera dojki

Vađenje tumorskog markera dojki uz 30% popusta

Vađenje tumorskog markera dojki CA 15-3 uz popust od 30 % u mjesecu borbe protiv raka dojke. Popust možete ostvariti u Poliklinici MEDIKOL u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Čakovcu i Osijeku.

Dijagnostičke pretrage u borbi protiv raka dojke

Uz laboratorijsku dijagnostiku, u Poliklinici MEDIKOL moguće je obaviti:

CA 15-3 je tumorski biljeg za karcinom dojke koji se stvara u stanicama sekrecijskog epitela dojke. Svoj najveći klinički značaj CA 15-3 ima u kontroli tijeka bolesti bolesnica s karcinomom dojke (zbog toga što povišene ili snižene vrijednosti koreliraju s progresijom, odnosno regresijom bolesti). CA 15-3 se određuje prije početka i tijekom liječenja invazivnog karcinoma dojke. Na osnovu vrijednosti CA 15-3 procjenjuje se uspješnost liječenja, odnosno pojava metastaza ili recidiva kod već ustanovljene bolesti.

Zašto se određuje? Tumorski biljeg CA 15-3 se ne preporučuje za dijagnostiku karcinoma dojke, već samo kao parametar za praćenje tijeka bolesti bolesnika s karcinomom dojke.

Referentni interval: Muškarci i žene: < 25 kIU/L

Povišene vrijednosti CA 15-3 mogu se naći i kod drugih malignih bolesti kao što su karcinom pluća, gušterače, jajnika, jetre i debelog crijeva. S druge strane, 25 do 30% žena koje boluju od karcinoma dojke nemaju povišeni CA 15-3 u krvi. Također povišene vrijednosti mogu se javiti kod osoba koje nemaju malignu bolest kao što su: ciroza, hepatitis, autoimune bolesti i benigne bolesti jajnika i dojke. Povišene vrijednosti nalaze se kod karcinoma dojke u 70% slučajeva.

Za više informacija javite nam se pozivom na broj 072 12 12 12 ili mailom na [email protected].