O tretmanu

Uporaba toplog ili hladnog voska česta je metoda uklanjanja dlačica. Kako bi se efikasnije skinule, dlačice ne bi smjele biti prekratke. Idealna veličina je nekoliko milimetara (oko 5 mm), a koža područja depilacije očišćena kako ne bi bila masna. Prije dolaska na tretman, preporuča se ne korištenje losiona ili ulja na područjima koja će se tretirati.

Vosak se nanosi izravno na kožu i skida jednokratnim trakama, naglim pokretom u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Nakon toga se na kožu nanosi sredstvo za dezinfekciju i smirivanje iritacije kože. Prednosti ove metode su odgođen rast dlačica za 3-6 tjedana, prorjeđivanje dlačica i glatka koža.

Manji nedostaci su kratkotrajna bolnost uglavnom u trenutku potezanja trake. Vrlo rijetko bolnost zaostaje nakon tretmana. Pokoja dlačica koja zna urastati po tretmanu i nastanak sitnih, crvenih točkica koje mogu potrajati nekoliko dana, najčešće do tri dana. Ukoliko se isto dogodi preporučamo kod kuće stavljati losion ili kremu za smirenje, njegu i brzi oporavak kože.