O tretmanu

Yumeiho je od velike pomoći trudnicama koje zbog težine trbuha često imaju bolove. Kako trbuh u trudnoći raste, tako se mijenja težište, pa se javljaju bolovi u leđima ili vratu, glavobolje i slično. Kao i u svim drugim slučajevima i za trudnice vrijedi isto pravilo: uvijek je bolje djelovati preventivno, odnosno početi s masažom prije nego što se počnu javljati simptomi.

Tretmani se u pravilu ne izvode kod osoba koje boluju od hemofilije, zaraznih bolesti poput sifilisa, tuberkuloze ili akutnog hepatitisa C. Također, kod psihijatrijskih bolesnika (u slučaju paranoja i sličnih poremećaja), osoba s glaukomom, herpes zosterom, upalama krvnih žila (flebitis, tromboflebitis, varikozni ulkus…) te diskus hernije u akutnoj fazi.

Tijekom tretmana pacijent leži, ali ima i zahvata koji se rade u sjedećem ili klečećem položaju. Poželjno je da osoba bude obučena u udobnu pamučnu odjeću koja ne sputava pokrete.

Pokreti koji se izvode djeluju na opuštanje vegetativnog živčanog sustava što pospješuje kvalitetu sna i razinu energije u organizmu.