Yumeiho je japanska manualna tehnika sačinjena od 3 komponente koje se međusobno izmjenjuju i dopunjuju. Prva i druga komponenta sadrže metode gnječenja i pritiska mekih tkiva (mišića i vezivnog tkiva), a treća obuhvaća metodu namještanja koštano- zglobnih struktura. Tretman se temelji na principu „povratne sprege“. Ukoliko se meka tkiva omekšaju i opuste, kosti i zglobovi se mogu lakše namjestiti u pravilan položaj.

O tretmanu

Yumeiho je primarno preventivna metoda, čija je uspješnost dokazana i u terapijske svrhe te predstavlja komplement modernoj medicini. Svjetski je priznata dopuna terapiji ortopedskih bolesnika, trudnica, sportaša i djece. Daje i dobre rezultate u sprječavanju bolova i deformiteta koštano zglobnog sistema i unutrašnjih organa.

Yumeiho terapijom se uspostavlja narušena simetrija tijela i pravilno držanje. Ublažavaju se i uklanjaju bolovi u leđima, vratu i ostalim dijelovima tijela, a koristi se u svrhu opuštanja, prevencije te terapijskog liječenja.

Yumeiho je japanska manualna tehnika sačinjena od 3 komponente koje se međusobno izmjenjuju i dopunjuju. Prva i druga komponenta sadrže metode gnječenja i pritiska mekih tkiva (mišića i vezivnog tkiva). Dok treća obuhvaća metodu namještanja koštano-zglobnih struktura.

Tretman se temelji na principu „povratne sprege“. Ukoliko se meka tkiva omekšaju i opuste, kosti i zglobovi se mogu lakše namjestiti u pravilan položaj.

Yumeiho – za ublažavanje i uklanjanje boli

Ovom terapijom ublažavaju se ili uklanjaju bolovi u leđima i vratu, rukama, nogama, neki oblici glavobolja te bolovi vezani uz lošu posturu. Korisna je u osoba koje zbog prirode posla dugo vremena tijelo drže u istom položaju. Primjerice, osoba koje puno sjede pred monitorom, kod glazbenika, blagajnika i slično.

U praksi se iskazuje vrlo uspješno rješavanje mnogih tegoba kod: diskopatija, skolioza, mialgija, spondiloza, asimetrija koštano-mišićnog sustava. Zatim, razlike u dužini nogu, menstrualnih problema, konstipacija, dijareja, pretilosti, hipertenzija, hipotenzija, steriliteta, migrena, stresa…

Broj tretmana potrebnih za rješavanje ili umanjivanje tegoba ovisi o težini problematike i od reakcije tijela na sam tretman.

Tehnika se sve više koristi i kod sportaša preopterećenih svakodnevnim intenzivnim treninzima npr. rukometaši, atletičari, naročito plesači.

Yumeiho masaža

Yumeiho masaža je odlična pomoć sportašima jer se njome mogu opustiti mišići, poboljšati cirkulacija te umanjiti problemi ligamentnog i koštanog sustava. Isto vrijedi i za osobe starije dobi. Kod njih je djelotvorna za rješavanje tegoba vezanih uz slabu cirkulaciju, nedovoljno kretanje, loše držanje i ostale probleme koji su ustvari akumulirani tokom života.

Evidentno je da ljudi dolaze na terapije tek kad se pojave problemi i bolovi no najbolji efekt postiže se kad se masaža primjenjuje preventivno.

Yumeiho za trudnice

Yumeiho je od velike pomoći trudnicama koje zbog težine trbuha često imaju bolove. Kako trbuh u trudnoći raste, tako se mijenja težište, pa se javljaju bolovi u leđima ili vratu, glavobolje i slično. Kao i u svim drugim slučajevima i za trudnice vrijedi isto pravilo: uvijek je bolje djelovati preventivno, odnosno početi s masažom prije nego što se počnu javljati simptomi.

Tretmani se u pravilu ne izvode kod osoba koje boluju od hemofilije, zaraznih bolesti poput sifilisa, tuberkuloze ili akutnog hepatitisa C. Također, kod psihijatrijskih bolesnika (u slučaju paranoja i sličnih poremećaja), osoba s glaukomom, herpes zosterom, upalama krvnih žila (flebitis, tromboflebitis, varikozni ulkus…) te diskus hernije u akutnoj fazi.

Tijekom tretmana pacijent leži, ali ima i zahvata koji se rade u sjedećem ili klečećem položaju. Poželjno je da osoba bude obučena u udobnu pamučnu odjeću koja ne sputava pokrete.

Pokreti koji se izvode djeluju na opuštanje vegetativnog živčanog sustava što pospješuje kvalitetu sna i razinu energije u organizmu.