Nordijsko hodanje je oblik tjelesne aktivnosti koji odgovara svim dobnim skupinama. Trenirati se može tijekom cijele godine. Provodi se na raznim terenima, a u kombinaciji s prirodom i svježim zrakom izuzetno pogoduje našem zdravlju.

O tretmanu

Za savladavanje osnovne tehnike potrebna je obuka pod stručnim vodstvom. Od sportske opreme koriste se odgovarajući štapovi te udobna odjeća i obuća. Pomoću posebno dizajniranih štapova kojima se odgurava od podloge aktivira se i gornji dio tijela (mišići leđa, ruku i ramena). Tako se povećava funkcionalnost cijeloga tijela smanjujući opterećenje zglobova donjih ekstremiteta.

Nordijsko hodanje se posebno preporuča trudnicama, pretilim osobama te onima koji imaju kronične bolesti (artritis, dijabetes).

Dobrobiti nordijskog hodanja:

  • utječe na poboljšanje posture
  • jačaju se mišići (sudjeluje oko 90% mišića tijela, dok kod običnog hodanja oko 60%)
  • pomoć pri mršavljenju (troši se oko 20% više kalorija nego kod običnog hodanja)
  • poboljšava rad srčano-žilnog sustava – potiče cirkulaciju
  • jača imunitet
  • smanjuje stres i depresiju

Početni tečaj nordijskog hodanja

U početnički tečaj spada ukupno 8 treninga koji traje mjesec dana. Polaznici u prva 4 treninga, u trajanju od sat vremena, uče osnovne tehnike nordijskog hodanja u malim grupama. Sljedeća 4 treninga, u trajanju po sat vremena, nakon što su usvojili osnove, priključuju se u grupu s iskusnim hodačima te svoje znanje usavršavaju pod nadzorom stručnog trenera.

Početni tečaj nordijskog hodanja održava se ponedjeljkom i srijedom od  09.00 do 10.00h na Savskom nasipu. Dok se utorkom i četvrtkom početni tečaj održava0 od 16.30 do 17.30h na Maksimiru. Termini su fleksibilni u dogovoru s instruktoricom (kontakti navedeni niže). 

Grupni treninzi

Grupni treninzi nordijskog hodanja namijenjeni su onima koji su savladali tehniku nordijskog hodanja. I također žele trenirati u poticajnoj atmosferi sa stručnim vodstvom. Budite u formi vježbajući u prirodi s kolegama nordijcima!

Grupni treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 17:30h do 18:30h na Maksimiru. Odnosno, ponedjeljkom i srijedom grupni treninzi počinju u 8:00h i traju do 9:00h na Savskom nasipu (u blizini Prečkog). Termini su fleksibilni u dogovoru s instruktoricom.