Ashtanga yoga je oblik Hatha yoge u kojoj se ritmično izmjenjuju položaji (asane) kako bi tijelu osigurali energiju i snagu. Također, stimuliraju akumuliranje vitalnog daha (prane) u tjelesnim tkivima sinkronizacijom pokreta i daha (vinyasa).

O tretmanu

Tijelo se energizira dahom, a što povećava tjelesnu temperaturu i pomaže pri detoksikaciji tijela. Vježba donosi toniziranje, energiju i snagu potrebnu za pronalazak načina ulaska u zahtjevne pozicije bez boli. Pod uvjetom da se provodi uz strpljenje i suosjećanje kako bi se pronašao put osobne mudrosti i osviještenosti u tijelu.

U sklopu programa Modified Ashtanga koji je više namijenjen početnicima prakticiramo prilagođenu primarnu seriju koju se opisuje također i kao yoga terapija.

Vinyasa Flow prevedeno sa sanskrita znači “nyasa-postaviti” i “vi-posebno/na poseban način”. Prva Vinyasa je zapravo Surya Namaskar ili Pozdrav Suncu. Posebnost Vinyasa programa je u tome što je svaki sat drugačiji. Odnosno, iz osnova koje steknemo na satovima Ashtanga yoge gradimo osobnu praksu stavljajući naglasak na smislenost povezivanja asana i daha, onoga što nam je poznato sa sekvencom koja se svaki puta razlikuje, onime što nam je nepoznato. Vinyasom mogli bismo reći vježbamo tjelesnu inteligenciju i razvijamo bolju povezanost na relaciji tijelo, um i duh.